Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Finanţare de 54 milioane de euro pentru prevenirea inundaţiilor în România

Publicat: duminică, 14 aprilie 2013

Comisia Europeană a aprobat o investiție de 54 de milioane de euro în cadrul Fondului de coeziune pentru un proiect de prevenire a indundațiilor în România și pentru dezvoltarea unui sistem de combatere a efectelor acestora, cum ar fi poluarea.

Proiectul va contribui la creșterea securității și eficienței infrastructurii deja existente de gestiune a apelor, sporind astfel calitatea vieții cetățenilor români, în special a celor 1,5 miloane de locuitori care trăiesc in zonele cele mai expuse riscului de inundații.

Proiectul presupune modernizarea echipamentelor de prevenire a inundațiilor și riscurilor asociate, reducerea efectelor inundațiilor, inclusiv a poluării, optimizarea securității și eficienței infrastructurii deja existente și a capacității Administrației Naționale „Apele Române” de a reacționa în mod adecvat în cazul unei inundații. Îmbunătățirea echipamentelor de măsură și monitorizare este de asemenea prevăzută, inclusiv echiparea stațiilor de pompare cu echipamente și programe IT, precum și crearea unor centre de coordonare și reactie rapidă în cazul indundațiilor.

Comentând decizia respectivă, comisarul european pentru politica regională Johannes Hahn a declarat: „Acesta este un exemplu concret pentru modul în care investițiile regionale contribuie la îmbunătățirea calității vieții cetățenilor români. Creșterea nivelului de securitate va aduce și beneficii economice, pentru că întreprinderile și potențialii investitori vor ști că sunt mai bine protejați impotriva pagubelor produse de inundații.”

Investiția este realizată prin programul „Mediu” din cadrul politicii regionale a Uniunii Europene. Investiția totală în acest proiect este de 63 milioane de euro, din care finanțarea acordată de UE se ridică la 54 milioane de euro. În urma implementării proiectului se vor crea și menține 50 de locuri de muncă.

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=4569

Publicat de la data apr. 14 2013. Categorii Social.

Zona comentariilor

Meteo în țară

12 iulie 2020, 20:27
 

N
Predominant înnourat
31°C
0 km/h
Perceput de temperatură: 31°C
Presiunea: 1010 mb
Umiditate: 39%
Vânt: 0 km/h N
Rafale de vânt: 0 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 5:43
Apus: 20:59
Prognoza 13 iulie 2020
Zi
 

NV
Parţial însorit cu furtună
22°C
Vânt: 7 km/h NV
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 5
Noapte
 

NE
Predominant senin
13°C
Vânt: 0 km/h NE
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 5
More forecast...
 

RSS De la ANM:

  • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
    COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 12-07-2020 Ora : 16 Nr. mesajului : 1 Intre orele : 16:00 si 21:00 In zona : Județul Olt: Caracal, Corabia, Brastavățu, Izbiceni, Fărcașele, Rusănești, Ianca, Tia Mare, Radomirești, Vădăstrița, Dăneasa, Dobrosloveni, Cilieni, Traian, Grojdibodu, Vișina, Redea, Rotunda, Gostavățu, Obârșia, Deveselu, Scărișoara, Sprâncenata, Studina, Drăghiceni, Giuvărăști, Orlea, Gârcov, Băbiciu, Bucinișu, […]
  • Avertizare meteorologica
    COD : PORTOCALIU Ziua/luna/anul : 12-07-2020 Ora : 12 : 00 Nr. mesajului : 1 Intervalul : 12 iulie, ora 18:00 – 13 iulie, ora 10:00 Zonele afectate : conform textului și hărții Fenomene : conform textului Mesaj : AVERTIZARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN Interval de valabilitate: 12 iulie, ora 18:00 – 13 iulie, ora 10:00 […]

Loto

Horoscop

  • 310.079 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team