Finanţare de 54 milioane de euro pentru prevenirea inundaţiilor în România

Comisia Europeană a aprobat o investiție de 54 de milioane de euro în cadrul Fondului de coeziune pentru un proiect de prevenire a indundațiilor în România și pentru dezvoltarea unui sistem de combatere a efectelor acestora, cum ar fi poluarea.

Proiectul va contribui la creșterea securității și eficienței infrastructurii deja existente de gestiune a apelor, sporind astfel calitatea vieții cetățenilor români, în special a celor 1,5 miloane de locuitori care trăiesc in zonele cele mai expuse riscului de inundații.

Proiectul presupune modernizarea echipamentelor de prevenire a inundațiilor și riscurilor asociate, reducerea efectelor inundațiilor, inclusiv a poluării, optimizarea securității și eficienței infrastructurii deja existente și a capacității Administrației Naționale „Apele Române” de a reacționa în mod adecvat în cazul unei inundații. Îmbunătățirea echipamentelor de măsură și monitorizare este de asemenea prevăzută, inclusiv echiparea stațiilor de pompare cu echipamente și programe IT, precum și crearea unor centre de coordonare și reactie rapidă în cazul indundațiilor.

Comentând decizia respectivă, comisarul european pentru politica regională Johannes Hahn a declarat: „Acesta este un exemplu concret pentru modul în care investițiile regionale contribuie la îmbunătățirea calității vieții cetățenilor români. Creșterea nivelului de securitate va aduce și beneficii economice, pentru că întreprinderile și potențialii investitori vor ști că sunt mai bine protejați impotriva pagubelor produse de inundații.”

Investiția este realizată prin programul „Mediu” din cadrul politicii regionale a Uniunii Europene. Investiția totală în acest proiect este de 63 milioane de euro, din care finanțarea acordată de UE se ridică la 54 milioane de euro. În urma implementării proiectului se vor crea și menține 50 de locuri de muncă.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.