Pregătiri pentru "MogoşoaiaClasic Fest ediţia a II a"

Pentru al cincilea an consecutiv, iubitorii artei sunetelor sunt invitaţi într-unul dintre cele mai frumoase spaţii din jurul capitalei. De pe 20 aprilie, până pe 26 mai, pentru cinci week-end-uri, Palatul Brâncovenesc de la Mogoşoaia se va transforma într-un templu al muzicii de cea mai bună calitate.

După succesele anilor anteriori, în care la marea majoritate a recitalurilor Sala scoarţelor din Palatul Mogoşoaia a fost arhiplină, anul acesta Asociaţia Pro Valores, Centrul Cultural Palatele Brâncoveneşti, Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti, Radio Romania Cultural şi ExcesMusic propun iubitorilor muzicii 10 regaluri sonore în care se vor marca aniversările şi comemorările importante ale anului: Giuseppe Verdi – 200 de ani de la naștere, Arcangelo Corelli – 300 de ani de la naștere, Franz Danzi – 250 de ani de la naştere, David Popper – 100 de ani de la moarte, Paul Constantinescu şi Francis Poulenc – 50 de ani de la moarte.

Din acest an, peste 30 de artişti de primă valoare vor oferi seri muzicale de excepţie, sâmbăta şi duminica de la ora 17, într-un loc încărcat de istorie.

Printre aceştia se află: soprana Sorina Munteanu, pianistul Horia Mihail, tenorul Hector Lopez, violoncelistul Alexandru Moroşanu, flautistul Ion Bogdan Ştefănescu, clavecinista Raluca Enea, Melinda Beres la vioară barocă, Duo Atris, Cvintetul de suflători Five şi Cvartetul ArtMusik.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.