Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Fiți liniștită, doamnă ministru! Nici o ”curvă din diaspora” nu vă poate lua locul

Publicat: duminică, 30 septembrie 2018

Citesc, din ce în ce mai îndârjite ”luări de poziție” din zonele puterii legate de tentativa de ”lovitură de stat” din 10 august. O distinsă ministresă politician, feciorelnică abundent în vorbe, gesturi și mimică, rostește strângând din dinți și arătând pumnul ei mic: ”Au venit toate curvele din diaspora să dărâme ordinea constituțională”. Nu știu dacă a urmat ”fir-ar mama lor a dracului” și derívatele dâmbovițene legate de ”nespălatele ștoarfe” care au venit ”să ne învețe pe noi democrație”. O altă persoană, pitită pe Facebook sub un craniu gol și un nume împrumutat, scrie azi, sub o știre AMPress, că ”Jandarmii au fost prea blinzi,asazisii protestatari trebuiau rupti in bataie si calcati in picioare,asta meritau!” (am citat exact!)

Încerc un mic comentariu care ține strict de observațiile mele și experiențele trăite ca jurnalist la multele acțiuni ale străzii din 89 și până acum câțiva ani când am renunțat să mă mai zgâiesc de aproape la o luptă purtată de aceiași, cu aceleași mijloace, împotriva altor generații de revoltați și protestatari. Mitingul nu a adunat ”curvele din diáspora”, ci, spre a fi compromiși, protestatarii reali au fost ”plombați” cu ”așa ziși” protestatari, recoltați din clanurile mafiote bucureștene și din galeriile care pitesc multe interese și sponsorizări discrete. Ei erau, cu adevărat, ”curvele” gata să facă pentru bani orice, inslusiv să se bată de ochii lumii sau chiar pe bune, pentru exercițiu, cu jandarmii care căpătau astfel liber la intervenția știută.

”Am plecat imediat ce am observat că jandarmii au preferați între noi, care trec lejer printre unifórmele echipate de război, au complicități de gesturi și semne, fac provocări vulgare” , mi-a povestit o bună prietenă, scriitoare care a plecat în SUA după mineriade, iar acum venise cu o familie din Ploiești la un protest pașnic, credea ea. A plecat dezamăgită și convinsă că ”manifestația a avut în interior o contramanifestație”, prost mascată. Cine a programat-o din timp? Ancheta întârzie și nu-i exclus să se”fâsâie”, ca mai toate celelalte.

Revoltatul cititor spune că jandarmii trebuiau să-i calce în picioare. Da, dar nu pe protestatarii reali, pe care chiar i-au călcat în picioare, ci pe ”așa zișii” aduși acolo și băgați acolo spre a distruge și compromite. Aceia, cu umerii lați, cu tatuaje sau fără, au aruncat cu pietre, au incendiat la doi pași de o masă de jardarmi care devenise apatică, chioșcuri și arbuști, au mutilat un protest care putea rămâne pașnic. Ei n-au primit – de ce? – pulane peste ochi și n-au fost atinși cu un deget. Erau cumva, ca ofițerii îmbrăcați mineri care conduceau cohortele dezlănțuite spre redacțiile care-l criticau pe Iliescu și spre casele liderilor opoziției? Cine i-a plantat dibaci. Cum de nu i-a găsit nimeni până azi?

Mitingul din 10 august, ”al curvelor din diaspora”, a adus în tehnicile represiunii din România ceva în plus, mult mai parșiv. Ceaușescu a fost un bou. A înarmat cu bâte mii de muncitori din Oltenia să-i trimită peste ”grupurile reacționare de la Timișoara”. Iliescu a fost primitiv. Clădea un contramiting la doi pași de mitingul opoziției sau chema minerii spre a anihila ”golanii” care strigau ”mai bine golan, decât comunist” în Piața Universității. Cine a organizat și dezorganizat protestul din 10 august a fost mai abil, dar nu până la capăt, fiindcă – vorba unui tânăr despre care am mai scris – ”Ăsta a vrut să regizeze, ca Erdogan, o lovitură de stat, dar actorii au fost proști și teatrul a ieșit aiurea. N-a fost în stare”.

Nu, feciorelnică doamnă ministru! N-au venit ”curvele din diaspora” să înlocuiască abundența de curve din política românescă de acasă.  Nimeni nu vă poate lua locul. Stați liniștită!

Lucian Avramescu

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=104431

Publicat de la data sept. 30 2018. Categorii COLȚUL OPINIILOR, LUCIAN AVRAMESCU, Opinii. Comentarii.

Zona comentariilor

Meteo în țară

28 mai 2020, 11:44
 

N
Predominant însorit
18°C
0 km/h
Perceput de temperatură: 24°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 51%
Vânt: 0 km/h N
Rafale de vânt: 0 km/h
UV-Index: 6
Răsarit: 5:36
Apus: 20:50
Prognoza 29 mai 2020
Zi
 

V
Parţial însorit cu furtună
21°C
Vânt: 4 km/h V
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 7
Noapte
 

SV
Precipitaţii
12°C
Vânt: 4 km/h SV
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 7
More forecast...
 

RSS De la ANM:

  • Informare meteorologica
    Ziua/luna/anul : 27-05-2020 Ora : 9 : 30 Nr. mesajului : 1 Intervalul : 27 mai, ora 12:00 – 31 mai, ora 23:00; Zonele afectate : conform textului; Fenomene : manifestări de instabilitate atmosferică; Mesaj : ACTUALIZARE INFORMARE METEOROLOGICĂ   Interval de valabilitate: 27 mai, ora 12:00 – 31 mai, ora 23:00 Fenomene vizate: manifestări […]

Loto

Horoscop

  • 298.948 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team