Fiul premierului Cehiei depune plângere penală împotriva tatălui său

Andrej Babiš junior, fiul premierului ceh Andrej Babiš (foto), declară că este „hotărât să depună o plângere penală” împotriva tatălui său.

Au fost comise crime împotriva mea. Tatăl meu ar trebui să fie responsabil pentru ceea ce a îndrăznit să-mi facă”, susține Babiš junior, citat de ziarul Deník N.

Mai precis, fiul premierului își acuză tatăl că l-a târât în cazul presupusei utilizări abuzive a fondurilor UE și că a fost reținut în Crimeea împotriva voinței sale, pentru a fi împiedicat să depună mărturie în acest caz.

Așa cum punctam într-o emisiune anterioară, premierul neagă acuzațiile, și l-a catalogat la un moment dat pe fiul său ca bolnav mintal. Dar Poliția cehă l-a interogat tânărul Babiš timp de cinci ore, iar experții afirmă că nu are probleme de sănătate mintală.

Scandalul a pornit de la suspiciunea că premierul ar fi folosit în mod ilegal 2 milioane de euro din fondurile UE pentru un alt scop decât cel declarat.

În iunie 2021, anchetatorii au recomandat începerea urmăririi penale împotriva, dar dosarul s-a întors la poliție, pentru investigații suplimentare, astfel încât cazul, deși pare tărăgănat, rămâne în același timp deschis.

Va fi foarte interesant de urmărit cazul după alegerile din luna octombrie, întrucât social-democrații cehi, care se află în coaliție cu partidul ANO, al lui Babiš, sunt cotați foarte slab în sondajele de opinie, care sugerează că s-ar putea să nu treacă nici măcar pragul de 5% necesar pentru a accede în Parlamentul Cehiei.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.