Cetățenii moldoveni, acuzați că dau năvală la ajutoarele sociale germane

A venit rândul cetățenilor moldoveni să fie suspectați că cer azil ca să beneficieze de ajutoarele sociale. Concret, autoritățile germane au raportat o creștere accentuată a numărului de moldoveni care solicită azil.

Berlinul reprezintă o proporție vizibil ridicată a cererilor inițiale și ulterioare depuse de moldoveni la nivel național, cu aproximativ 80%”, susține secretarul de stat din Ministerul de Interne, Helmut Teichmann.

Potrivit datelor oficiale, 431 de moldoveni au solicitat azil în Germania în luna august, în creștere față de 231 în iulie și 111 în iunie, potrivit portalului web infomigrants.net.

Iar Teichmann a descris situația drept „explozivă” și afirmă că motivul principal al moldovenilor care au cerut azil este pur financiar și că solicitanții nu au nevoie de protecție din partea statului german, ci doresc doar să beneficieze de ajutoarele sociale generoase din Germania.

Practic, Moldova ocupă locul cinci pe lista țărilor de origine pentru solicitanții de azil din Germania, după Siria, Afganistan, Irak și Turcia. Autoritățile germane au observat că unii dintre acești noi petiționari au trăit înainte în Franța sau Țările de Jos ori au călătorit într-una dintre aceste țări după ce cererea lor de azil a fost respinsă în Germania.

Per total, 99% din cererile de azil ale moldovenilor au fost respinse.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.