FMI, de acord: TV-ul la pâine va fi redus la 9%

De la 1 iulie 2013, Guvernul va aplica o reducere experimentală la 9% a TVA la pâine, iar dacă rezultatele vor fi favorabile, taxa pe valoare adăugată ar putea fi diminuată şi la fructe, legume sau carne. Măsura a fost convenită cu Fondul Monetar Internaţional.

„Este o măsură curajoasă şi excepţională. Această măsura va revoluţiona problema evaziunii fiscale”, a declarat preşedintele ROMPAN, Aurel Popescu, în direct, la Antena 3.

„Sunt foarte hotărât la următoarea întâlnire pe care o avem cu cei de la FMI, de altfel am discutat în ianuarie şi ne vedem din nou în mai – pentru că ei au spus: ‘dacă reduceţi TVA la diverse produse alimentare, în realitate nu o să aveţi niciun efect pozitiv, ci doar o să crească’ – şi atunci pentru a doua jumătate a anului, de la 1 iulie până la 31 decembrie, vreau să facem un experiment la pâine. TVA la pâine să îl reducem la 9% pe tot lanţul de producţie. Şi dacă până la sfârşitul anului se arată că ceea ce spun eu, că de fapt în felul acesta o să oprim evaziunea fiscală şi cu 9% o să încasăm mai mulţi bani decât cu 24% şi cu evaziune, atunci ne permitem mai departe, pentru fructe, legume, pentru produse bio, carne’, spunea premierul, la începutul acestei luni, la un post de televiziune.

Comments

comments

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.