Revin jocurile BINGO televizate

După ce au fost interzise în vara anului trecut, Guvernul a decis reintroducerea jocurilor de noroc de tip bingo organizate de posturile de televiziune.

Guvernul mizează pe obţinerea a 87,5 mil lei (19,5 mil euro) în acest an şi circa 117 mil lei (26 mil euro) în 2014 ca urmare a infiinţării  Oficiului Naţional pentru Jocuri de Noroc, care va supraveghea piaţa jocurilor online, reintroducând şi jocul de tip bingo organizate prin intermediul sistemelor retelelor de televiziune (bingo televizat).

Organizatorii jocurilor bingo televizate vor plăti o taxă de licenţă anuală de 300.000 de lei şi o taxă pentru autorizarea de exploatare a acestor jocuri de 5 % din veniturile totale obţinute din vânzările de bilete de participare la joc, dar nu mai puţin de 500.000 lei.

Totodată, operatorii trebuie să aibă un capital minim de un milion de lei atunci când solicită obţinerea licenţei de organizare.

Jocurile bingo televizate au fost permise în perioada 1992 – 2002, apoi interzise până in 2009, când s-a reintrodus organizarea şi desfăşurarea acestui tip de joc de noroc.

Având în vedere că România are cea mai scăzută rată de economisire din UE, nu ar trebui să promoveze activităţi economice care conduc, în mod dovedit, la reducerea economisirii, se argumenta în proiectul de lege.

Comments

comments

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.