Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Fondul Științescu București, buget de 120.000 de lei pentru proiecte care fac științele atractive pentru copii

Publicat: joi, 29 martie 2018

În perioada 29 martie – 10 mai 2018, echipa Fundației Comunitare București, care dezvoltă Fondul Științescu București, caută pentru finanțare proiecte ce fac educaţia STEM atractivă pentru elevi și îi ajută să își antreneze abilități necesare în următorii ani.

Fondul Științescu București este un program de finanțare care susține stimularea înțelegerii științelor și tehnologiei de către copiii şi tinerii din clasele 0-12, din București și județul Ilfov.

„Ne dorim ca proiectele susținute din acest fond să ajute tinerii și copiii să înțeleagă și să experimenteze modul în care științele exacte au aplicare în viața de zi cu zi sau cum funcționează tehnologia modernă și cum poate ea să ne ajute să îmbunătățim calitatea vieții”, declară Alina Kasprovschi, director executiv Fundația Comunitară București.

Sunt încurajate proiecte care familiarizează copiii cu tehnologii de ultimă generație cum ar fi Internet of Things (IoT), Arduino, RaspberryPi, Inteligență Artificială (AI), aplicații mobile, realitate augmentată și virtuală, senzori, drone, limbaje de programare moderne, activități de tipul “do-it-yourself” sau aplicații practice și experimente inedite care ilustrează conceptele teoretice din știință. Pentru toate tipurile de activități ce pot fi finanțate, consultați ghidul pe site-ul: http://bucuresti.stiintescu.ro/

Pot aplica organizații neguvernamentale, inclusiv asociații de părinți sau asociații studențești și grupuri de inițiativă, formate din cel puțin trei persoane: echipe de pasionați de știință și tehnologie (ingineri, programatori, freelanceri, makeri, muzeografi etc.); echipe de elevi de liceu sub îndrumarea unui profesor coordonator sau a unei organizații neguvernamenale; echipe de studenți; echipe de profesori și învățători; echipe mixte (oricare din categoriile de mai sus). Fiecare aplicant poate depune cel mult trei proiecte, însă poate primi finanțare pentru un singur proiect.

Cum se aplică? Înscrierea unui proiect se face pe platforma de aplicații, unde se completează un formular online până la data de 10 mai 2018. Formularul de aplicație și formularul de buget pot fi consultate pe site-ul: www.bucuresti.stiintescu.ro

Fondul Științescu este implementat în București de Fundația Comunitară București, în parteneriat cu Romanian-American Foundation, Federația Fundațiilor Comunitare din România și cu susținerea donatorilor locali: CyberGhost, Transport Service Group, Fundația Insight, Froala Labs, Maximilian Machedon.

Științescu este susținut de Romanian-American Foundation și în alte zone din țară: Sibiu, Iași, Cluj, Oradea, Mureș, Bacău, Galați, Prahova, Odorheiul Secuiesc, Brașov, Țara Făgărașului, Timișoara și Dâmbovița. Romanian-American Foundation dublează sumele strânse pe plan local de fundațiile comunitare, în limita maximă de 15.000 USD, și acoperă o parte din costurile de design și operare ale programului.

Fundația Comunitară București pune împreună donatori, ONG-uri, grupuri de inițiativă pentru a dezvolta comunități în care să ne simțim ca acasă. Construiește mecanisme de donație, fonduri de finanțare sau incubatoare de idei pentru oraș. În 6 ani, a finanțat peste 250 de proiecte din București și Ilfov cu aproape 3 milioane de lei.

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=95290

Publicat de la data mart. 29 2018. Categorii ALEGEREA NOASTRA, EDUCAȚIE, EDUCAȚIE ȘTIINȚĂ și TEHNOLOGIE, ȘTIINȚĂ.

Zona comentariilor

Meteo în țară

10 iulie 2020, 22:58
 

ENE
Senin
24°C
4 km/h
Perceput de temperatură: 23°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 49%
Vânt: 4 km/h ENE
Rafale de vânt: 4 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 5:41
Apus: 21:00
Prognoza 11 iulie 2020
Zi
 

E
Parţial însorit
33°C
Vânt: 7 km/h E
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 9
Noapte
 

E
Senin
17°C
Vânt: 4 km/h E
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 9
More forecast...
 

Loto

Horoscop

  • 309.742 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team