Fosta Primă Doamnă Michelle Obama anunță o fundație care „va pregăti viitorii lideri politici”

Michelle Obama, fosta Primă Doamnă a Statelor Unite ale Americii, afirmă că se pregătește de retragerea la pensie și că este foarte selectivă cu proiectele pe care e alege. Unul dintre acestea este croșetatul, anunță BBC.

De când a părăsit Casa Albă, Michelle Obama a fost foarte ocupată, în special cu campania pentru Joe Biden – pentru cei care își amintesc, soții Obama au compensat lipsa frecventă a actualului președinte din propria campanie electorală, apărând ei cu mesaje și cu tot felul de filme.

Acum, eu și soțul meu ne ocupăm de o fundație care ne va permite să ne retragem și să petrecem timp împreună”, a spus fosta Primă Doamnă, pentru revista „People”.

Michelle Obama are 57 de ani și în pandemie a luat lecții de înot și a învățat să croșeteze, „ca să treacă timpul”, mărturisind în același timp că „a suferit de o ușoară depresie, care este de înțeles în aceste vremuri”.

Poate interviul fostei Prime Doamne nu ar fi atras atenția atât de mult – chiar dacă Michelle Obama a anunțat unele proiecte pentru Spotify sau Netflix sau că Barack Obama în sfârșit va putea să joace cât golf vrea – dacă nu ar fi fost anunțat scopul fundației pe care o edifică cei doi soți:

Prin intermediul Fundației Obama, ne concentrăm pe pregătirea viitoarei generații de lideri, cărora să le putem face loc în prim-planul politic cât mai repede”.

Pentru cunoscătorii în ale persoanelor care se află de regulă în spatele liderilor, această informație este cel puțin interesantă. După cum se știe, de pildă, un număr de 34 de universități din SUA au „dat” 44 de președinți.

Așadar, „pepinierele” de lideri pot fi nu dar unitățile de învățământ, ci și, de ce nu, fundațiile de genul celei pe care tocmai a anunțat-o fosta Primă Doamnă a SUA, potrivit solidnews.ro.

Pe site-ul Fundației se menționează că scopul este „de a inspira și de a conecta oamenii, pentru a schimba lumea”.

 

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.