Fostul deputat PDSR,Gabriel Bivolaru, arestat pentru 29 de zile

Fostul deputat Gabriel Bivolaru a fost arestat preventiv pentru 29 de zile. Decizia aparţine Tribunalului Constanţa . Alături de Gabriel Bivolaru au mai fost arestaţi alţi trei dintre membrii grupării specializate în furt de combustibil din conducte al cărei lider era Bivolaru.

Gabriel Bivolaru a fost reţinut pentru infracţiunile de furt calificat, evaziune fiscală şi spălare de bani. Pentru alte şase persoane implicate în acest dosar instanţa a luat decizia cercetării lor în libertate.

Decizia Tribunalului nu este definitivă, putând fi atacată la Curtea de Apel Constanţa.

Fostul deputat PDSR Gabriel Bivolaru, fratele nu mai puțin celebrului Gregorian Bivolaru, a fost reţinut, luni, de procurorii constănţeni, alături de mai multe persoane, fiind suspectat de furt de produse petroliere, evaziune fiscală şi spălare de bani, potrivit unor surse judiciare citate de mediafax.ro. Bivolaru şi celelalte persoane suspectate în acest caz au fost prinşi de poliţiştii din Constanţa în noaptea de dumincă spre luni, în urma unui flagrant, pentru oprirea lor oamenii legii trăgând mai multe focuri de armă, au spus sursele citate.

Potrivit procurorului de caz, fostul deputat era „beneficiarul final” al mărfii sustrase. Procurorul susține că rețeaua lui Bivolaru se ocupa de sustragerea unor produse petroliere din conducta Conpet prin intermediul unor instalații „foarte laborios și ingenios disimulate”.

Ulterior, produsele astfel obținute erau introduse în circuitul comercial prin intermediul unei rafinării. Gabriel Bivolaru a fost deputat PDSR la finalul anilor 90, perioadă în care împotriva sa a fost declanșată urmărirea penală, moment în care mai mulți colegi de partid și de Parlament l-au însoțit la sediul Parchetului în semn de protest față de ceea ce au numit la acel moment „un abuz al autorităților”. Ulterior, chiar în timpul guvernării PDSR (devenit PSD), Bivolaru avea să fie condamnat la cinci ani de închisoare în dosarul deschis la finalul anilor 90 pentru păgubirea BRD cu aproape 50 de milioane de euro. Gabriel Bivolaru a fost eliberat înainte de termen, în februarie 2007. Între timp s-a aflat și despre legătura sa de rudenie cu faimosul „guru” Gregorian Bivolaru, cu care este frate de tată.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.