Severin: Totul este o încercare de a se provoca o faptă

Europarlamentarul Adrian Severin a declarat, marţi, la ieseirea de la DNA, unde s-a prezentat în  în scandalul „Lobby pentru PE”, că totul este „o încercare de a se provoca o faptă”.

„Nu am găsit nimic care să ateste că la un moment dat am acceptat bani pentru a depune vreun amendament, să modific legislația sau să intervin pentru o modificare. Nu am apucat să citesc transcriptul sau să ascult înregistrările”, a spus Adrian Severin, la ieșirea de la DNA.

„Din câte am auzit, înregistrarea cu jurnaliștii a marcat anumite declarații ale colegului austriac în legătură cu alte acțiuni prin care a modificat legislație contracost. Nu cunosc detaliile cazului colegului austriac. Înțeleg că a fost condamnat pentru alte fapte. Cazul este diferit”, a adăugat el.

„Nu e o faptă pe care cineva a descoperit-o, ci o încercare de a se provoca o faptă”, a subliniat Adrian Severin.

Pe 18 iulie 2011, Adrian Severin a fost pus sub învinuire de procurorii DNA în legătură cu publicarea, în luna martie, a unor materiale audio-video de către publicaţia britanică „The Sunday Times”.

Reporterii ziarului britanic le-au propus mai multor deputaţi – un român, un sloven şi un austriac – să le plătească 100.000 de euro în schimbul unor amendamente a căror adoptare ar putea-o obţine. Cei trei deputaţi au acceptat, a relatat atunci AFP. Adrian Severin, fost vicepremier român, a trimis un e-mail falşilor lobbyişti, afirmând: „Doar ca să ştiţi că amendamentul pe care îl vreţi a fost depus la timp”. La scurt timp, el a trimis o factură de 12.000 de euro pentru „servicii de consiliere”.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.