Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

From Russia with Love…, recital extraordinar Alexandru Tomescu şi Eduard Kunz

Publicat: miercuri, 17 aprilie 2013

Muzeul Naţional de Artă al României vă invită joi, 25 aprilie, orele 19.00, în Sala Auditorium, la recitalul extraordinar From Russia with Love… susţinut de violonistul Alexandru Tomescu şi pianistul Eduard Kunz. Evenimentul propune un dialog inedit între muzică şi pictură, inspirat de expoziţia Între Est şi Vest. Pictură rusă din patrimoniul MNAR, secolele XVI – XX.

Biletele sunt disponibile pe www.bilete.ro, în oficiile Poştei Române şi Magazinele Inmedio semnalizate Bilete.ro. Preţul unui bilet este de 40 RON.

Recitalul cuprinde lucrări de Stravinski, Şostakovici, Prokofiev şi Ceaikovski şi este însoţit de proiecţii video ale unor picturi create de artişti precum Konstantin Ivanovici Gorbatov, Filip Andreevici Maliavin, Ilia Efimovici Repin sau Franz Alexeevici Roubaud, prezente în expoziţia deschisă la MNAR.

Imaginile cu peisaje, portrete sau scene rustice selectate de cei doi muzicieni sunt asociate cu opere ale unor celebri compozitori ruşi, în încercarea de a ilustra particularităţile „spiritului rus”.

Expoziţia Între Est şi Vest – Pictură rusă din patrimoniul MNAR, deschisă în sălile Kretzulescu ale MNAR, prezintă, pentru prima dată după mai bine de 20 de ani, o selecţie de 59 de lucrări de artă rusă (31 de icoane şi 28 de picturi) din colecţiile Secţiei de Artă Europeană şi Decorativă a muzeului, creaţii semnificative pentru intervalul cronologic dintre secolele XVI-XX.

Lucrările expuse ilustrează evoluţia unei şcoli de pictură care a început sub semnul artei bizantine, a continuat sub influenţa celei occidentale, ajungând la începutul secolului XX să contribuie la schimbarea profundă a artei europene.

 

Alexandru Tomescu este unul dintre cei mai apreciați violonişti români al momentului. După o carieră presărată cu succese în săli celebre din Europa şi din lume, sub bagheta unor maeştri precum Valery Gergiev, Kurt Masur sau Christoph Eschenbach, artistul a revenit în România, unde s-a implicat în organizarea unor turnee naţionale de muzică clasică, realizate exclusiv din fonduri private. Turneul Naţional Stradivarius este unul dintre cele mai cunoscute şi mai apreciate proiecte ale sale, datorită deciziei violonistului de a prezenta o serie de spectacole sincretice care vin în completarea celor mai dificile partituri scrise pentru vioară solo, precum cele 24 de Capricii de Paganini sau cele Şase Sonate de Eugène Ysaÿe.

Eduard Kunz a fost inclus de prestigioasa publicaţie BBC Music Magazine în topul celor mai buni „10 pianişti de mâine”. Sensibilitatea şi inteligenţa cu care îşi construieşte discursul muzical i-au adus de-a lungul timpului premii la cele mai importante competiţii din lume, precum Concursul Ceaikovski de la Moscova sau Van Cliburn din S.U.A. În 2007 a câştigat premiul I la Concursul Internaţional „George Enescu”. S-a stabilit la Bucureşti, dar concertează pe cele mai importante scene ale lumii sub bagheta unor dirijori renumiţi precum Tugan Sokhiev, Edward Gardner, Alexander Joel sau Barry Wordsworth. Wigmore Hall (Londra), Salle du Louvre (Paris), Concertgebouw (Amsterdam) sunt doar câteva dintre sălile cele mai celebre ale lumii în care a susţinut recitaluri şi în care s-a bucurat de aprecieri pentru interpretările sale.

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=4879

Publicat de la data apr. 17 2013. Categorii CULTURĂ.

Zona comentariilor

Meteo în țară

23 august 2019, 0:10
 

ENE
Senin
22°C
7 km/h
Perceput de temperatură: 21°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 64%
Vânt: 7 km/h ENE
Rafale de vânt: 7 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 6:26
Apus: 20:10
Prognoza 23 august 2019
Zi
 

NE
Parţial însorit cu furtună
34°C
Vânt: 14 km/h NE
Rafale de vânt: 18 km/h
max. UV-Index: 7
Noapte
 

NE
Predominant senin
22°C
Vânt: 11 km/h NE
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 7
More forecast...
 

RSS De la ANM:

  • Informare meteorologica
    Ziua/luna/anul : 21-08-2019 Ora : 10 : 00 Nr. mesajului : 1 Intervalul : 21, 22, 23 august; Zonele afectate : conform textului; Fenomene : disconfort termic; Mesaj : INFORMARE METEOROLOGICĂ Fenomene vizate: disconfort termicInterval de valabilitate: 21, 22, 23 augustZone afectate: conform textului       În intervalul menționat, disconfortul termic va fi ridicat îndeosebi în […]

Loto

Horoscop

  • 225.389 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team