Protest spontan la CFR Braşov

Protest spontan la Regionala CFR Braşov. Aproape 2000 de angajaţi ai S.C. Reparaţii Locomotive au întrerupt lucrul pe motiv că nu şi-au primit salariile.

„Neprimind salarizarea pe luna trecută, a fost întrerupt lucrul în toate unităţile de cale ferată. Problema care ni s-a pus a fost că CFR Călători a virat banii către noi, numai că un executor judecătoresc ne-a blocat conturile. Nu ştim încă pe ce bază şi nu avem nicio siguranţă că în cursul zilei de astăzi oamenii îşi vor primi banii”, a declarat Marian Pintea, liderul Sindicatului Mecanicilor şi Reparatorilor de Locomotive din Depoul Braşov, conform Antena3.

De cealalta parte, Ministerul Transporturilor informează că CFR Călători a virat joi 11 aprilie 2013, suma de 1,7 mil. lei, sumă necesară pentru plata salariilor angajaţilor Societăţii Comerciale de Reparaţii Locomotive ‘CFR SCRL’ SA Braşov, filială a operartorului naţional. 

Circuitul financiar intern nu s-a derulat corespunzător, ceea ce a cauzat întârzieri la plata salariilor pentru un număr de aproximativ 800 de salariaţi, din totalul de1800 angajaţi. În acest moment se depun toate eforturile, astfel încât anagajaţii să-şi primească drepturile salariale în cel mai scurt timp. 

Ministru Transporturilor, domnul Relu Fenechiu, a discutat şi a analizat această problemă în sedinţa operativă din cursul dimineţii, împreună cu managerul şi preşedintele Consiliului de Administraţie al CFR Călători, şi a solicitat aplicarea în mod urgent a măsurilor necesare împotriva persoanelor responsabile, astfel încât probleme de acest gen să fie evitate pe viitor. 

Facem precizarea că Societatea Comercială de Reparaţii Locomotive CFR SCRL SA Braşov desfăşoară activitate de reparaţii material rulant, traficul feroviar nefiind afectat de acest protest spontan, iar circulația se desfășoară conform programelor din mersul trenurilor de călători.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.