Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Protest spontan la CFR Braşov

Publicat: miercuri, 17 aprilie 2013

Protest spontan la Regionala CFR Braşov. Aproape 2000 de angajaţi ai S.C. Reparaţii Locomotive au întrerupt lucrul pe motiv că nu şi-au primit salariile.

„Neprimind salarizarea pe luna trecută, a fost întrerupt lucrul în toate unităţile de cale ferată. Problema care ni s-a pus a fost că CFR Călători a virat banii către noi, numai că un executor judecătoresc ne-a blocat conturile. Nu ştim încă pe ce bază şi nu avem nicio siguranţă că în cursul zilei de astăzi oamenii îşi vor primi banii”, a declarat Marian Pintea, liderul Sindicatului Mecanicilor şi Reparatorilor de Locomotive din Depoul Braşov, conform Antena3.

De cealalta parte, Ministerul Transporturilor informează că CFR Călători a virat joi 11 aprilie 2013, suma de 1,7 mil. lei, sumă necesară pentru plata salariilor angajaţilor Societăţii Comerciale de Reparaţii Locomotive ‘CFR SCRL’ SA Braşov, filială a operartorului naţional. 

Circuitul financiar intern nu s-a derulat corespunzător, ceea ce a cauzat întârzieri la plata salariilor pentru un număr de aproximativ 800 de salariaţi, din totalul de1800 angajaţi. În acest moment se depun toate eforturile, astfel încât anagajaţii să-şi primească drepturile salariale în cel mai scurt timp. 

Ministru Transporturilor, domnul Relu Fenechiu, a discutat şi a analizat această problemă în sedinţa operativă din cursul dimineţii, împreună cu managerul şi preşedintele Consiliului de Administraţie al CFR Călători, şi a solicitat aplicarea în mod urgent a măsurilor necesare împotriva persoanelor responsabile, astfel încât probleme de acest gen să fie evitate pe viitor. 

Facem precizarea că Societatea Comercială de Reparaţii Locomotive CFR SCRL SA Braşov desfăşoară activitate de reparaţii material rulant, traficul feroviar nefiind afectat de acest protest spontan, iar circulația se desfășoară conform programelor din mersul trenurilor de călători.

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=4877

Publicat de la data apr. 17 2013. Categorii ACTUALITATE.

Zona comentariilor

Meteo în țară

25 ianuarie 2020, 23:49
 

V
Noros
0°C
0 km/h
Perceput de temperatură: 1°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 74%
Vânt: 0 km/h V
Rafale de vânt: 0 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 7:42
Apus: 17:14
Prognoza 26 ianuarie 2020
Zi
 

ENE
Predominant însorit
9°C
Vânt: 4 km/h ENE
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 2
Noapte
 

NE
Nori intermitenti
-1°C
Vânt: 4 km/h NE
Rafale de vânt: 4 km/h
max. UV-Index: 2
More forecast...
 

Loto

Horoscop

  • 258.436 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team