Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

FRUMUSEȚE VEȘNICĂ ȘI IUBIRE NECONDIȚIONATĂ

Publicat: vineri, 16 februarie 2018

Sinopsis : O adolescentă pleacă în căutarea frumuseții veșnice și a iubirii necondiționate din partea celorlalți.

Secvența 1. Interior. Conacul vrăjitoarei. Zi.

Prințesa vine la vrăjitoare pentru o dorință neobișnuită. Ele stau față în față iar între ele se află o măsuță pe care stă așezat un glob magic. Vrăjitoarea îi spune fetei că pentru fi frumoasă veșnic si iubită de toată lumea trebuie sa părăsească acest tărâm si sa meargă în pădure, sa trăiască acolo iar dupa aceea i se va întâmpla o minune. Fata pleacă fericită spre palat pentru a-și face bagajele.

Secvența 2. Exterior. Curtea palatului. Zi.

Regina și prințesa vorbesc despre plecarea fetei iar mama sa, încearcă să o facă sa se răzgandească. În zadar o ruga împărăteasa, căci fiica sa este hotărâtă, își ia bagajele si pleaca. Mama rămâne cu ochii in lacrimi.

Secvența 3. Exterior. Pădure. Noapte.

Prințesa ajunge in pădurea despre care ii spusese vrăjitoarea. Aici sunt o mulțime de animale înspăimântătoare si se zărește o casă sinistră. Prințesa își ia inima-n dinți și intră în casă.

Secvența 4. Interior. Casa pădurii. Noapte.

Casa este plină de pânză de păianjen și extrem de murdară, obiectele sunt prăfuite și peste tot mișună gândacii. Ea își pune deoparte bagajul si fiindcă este din fire o fată vrednică, începe să curețe totul.

Secvența 5. Exterior. Pădure. Zi.

Trecură câțiva ani de cand prințesa se afla în acea casă din pădure, rămăsese la fel de frumoasă dar se simțea extrem de singură. Părea că ,,frumusețe veșnică”, căpătase, însă ,,iubirea necondiționată” îi lipsea cu desăvârșire…

Intr-o zi sosește la ușa ei un băiat tânăr și chipeș care pare să aibă o inimă bună.

Sufletistă din fire si ducând lipsă de afecțiune, ea il primește cu brațele deschise.

Secvența 6. Interior. Casa pădurii. Noapte.

Cei doi stau la masă și discută despre cum a ajuns fiecare in această pădure. Fata ii povestește despre ce ii ceruse vrăjitoarei si cum aceasta o păcălise pentru a scăpa de ea. El se destăinuie la rândul său si ii spune că a fost tras pe sfoară de către un ghicitor care îi făgăduise ,, tinerețe fără bătrânețe și viață fără de moarte” si ca numai pe acest tărâm are să găsească așa ceva.

Deși sunt triști că nu au în totalitate ceea ce își doresc și le este dor de familiile lor si de locurile din care provin, se simt foarte bine unul in compania celuilalt. Încep sa se îndrăgostească si isi doresc din suflet ca rodul dragostei lor sa fie sădit printr-un copil.

Prințesa nu reușea de nicio culoare sa rămână însărcinată așa că se hotărî să meargă la aceeași vrăjitoare care ii făcuse promisiunile în speranța că avea sa o ajute. Prințul nu a lăsat-o singură si au pornit împreună spre casa vrăjitoarei.

Secvența 7. Exterior. Tărâmul prințesei. Zi.

Pe măsură ce înaintează, fata începe să se urâțească și să își piardă încrederea în sine. Degeaba încearcă prințul să o complimenteze si sa o încurajeze să meargă mai departe, căci parcă făcea contra lui.

Deși merg prin pădure doar de câteva zile, băiatul începe să se ramolească, simte că obosește, barba îi crește din ce în ce mai albă și părul la fel iar fata se îngrozește cand vede transformările rapide si șocante ale bărbatului pe care îl iubește nespus.

Ajunși în sfârșit pe tărâmul prințesei, unde aceasta copilărise, prințul cade ca săgetat și moare îndată.

Panicată, prințesa începe să-l jelească si se lasă in genunchi pentru a-l săruta pentru ultima oară. Răpusă de durere, știind că nu mai are cine să o iubească necondiționat și văzându-și reflecția în apă, se miră cât e de urâtă și moare de inimă rea.

Secvența 8. Exterior. Între pădure și tărâmul prințesei. Noapte.

Vrăjitoarea care ii promisese fetei ,,frumusețea veșnică si iubirea necondiționată” si ghicitorul care ii promisese prințului ,,tinerețe fără bătrânețe și viață fără de moarte”, se plimbă liniștiți și deapănă amintiri. Ajung in dreptul celor doi îndrăgostiți care păreau adormiți,deși pieriseră și îi privesc cu tristețe. Ghicitorul îi spune vrăjitoarei : ,,Eu i-am dat ce mi-a cerut, însă l-am avertizat că asta are să se întâmple dacă nu se ține de cuvânt!”

Vrăjitoarea răspunde la rândul său : ,,Asta se întâmplă cand ai deplină încredere în oameni si nu ții cont de Dumnezeu…”

Morala : Trăiți-vă viața cu bune și cu rele, cu calități și cu defecte și mulțumiți-vă cu ceea ce aveți!

Alexandra Chira

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=91999

Publicat de la data feb. 16 2018. Categorii STUDENT NEWS.

Zona comentariilor

Meteo în țară

20 ianuarie 2020, 6:50
 

N
Noros
0°C
0 km/h
Perceput de temperatură: 3°C
Presiunea: 1040 mb
Umiditate: 86%
Vânt: 0 km/h N
Rafale de vânt: 0 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 7:46
Apus: 17:08
Prognoza 21 ianuarie 2020
Zi
 

VSV
Soare
4°C
Vânt: 7 km/h VSV
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 2
Noapte
 

VSV
Senin
-3°C
Vânt: 7 km/h VSV
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 2
More forecast...
 

Loto

Horoscop

  • 256.860 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team