Fumul electoral se disipează: Ritmul creșterii salariului minim brut încetinește față de programul de guvernare

Salariul minim garantat pe economie va crește anul viitor cu 150 de lei, până la 2.050 de lei, a anunțat săptămâna trecută premierul Viorica Dăncilă, la întâlnirea Consiliului Național Tripartit, notează cursdeguvernare.ro.

Suma reprezintă majorarea anuală ce va fi aplicată până în 2022, când salariul minim trebuie să ajungă la 2.500 de lei, conform programului de guvernare al PSD.

Bogdan Hossu, președintele confederației cartel Alfa, a declarat că actul normativ de stabilire a viitorului salariu va fi pus în dezbatere curând:
“Sunt  în curs de realizare a actului normativ. Actul normativ nu trebuie decât să calculeze numărul de zile lucrătoare pentru la anul, pentru că dau și tarifarul orar pentru numărul de zile lucrătoare de anul viitor. Eu sper că iese repede, în două săptămâni”.
Din 2008 și ianuarie 2018, România a înregistrat cea mai mare medie anuală de creștere a salariului minim (11,4 %), ceea ce a făcut ca la 1 ianuarie 2018 să ajungă la 407 euro. În Slovenia a urcat mai modest, dar se menține la mai mult decât dublul celui românesc – 842,79 euro.

 

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.