Fundaţia "Mişcarea Populară", oficial pe piaţa politică

Fundaţia „Mişcarea Populară“, născută la ideea preşedintelui Traian Băsescu, „pentru a restabili încrederea românilor în România”,  s-a lansat, duminică , oficial. Preşedinte, Marian Preda, sub atenta supraveghere a consilierilor lui Băsescu, Cristian Diaconescu, Daniel Funeriu şi Sebastian Lăzăroiu.

„Vrem o Românie cu fruntea sus, nu cu mâna întinsă. În momentul de faţă avem o putere ce a strânds 70%, dar la vot s-au prezentat  doar 25% din votanţi. Mişcarea Populară se adresează, în primul rând, oamenilor care nu au avut pe cine vota la alegeri precedente, care sunt nemulţumiţi de actuala clasă politică“, a spus Preda.

„Ne-am săturat de atitudinea fatalistă, ne-am săturat să vedem România sărăcă, furată, ţinută la coada Europei. Nu există altă cale decât calea valorilor, calea spre Occident. Vrem o Românie europeană de care să fim mândri “, a mai spus Preda.

Cum a ajuns Preda în postura de lider al acestei platforme
„A doua zi după ce a fost lansată „Mişcarea Populară“ am trimis un formular de a adeziune şi câteva idei. Apoi am avut o întâlnire cu cei care au lansat această fundaţie şi mi s-a propus să fiu lider“, a spus Preda.

Preşedintele PDL Vasile Blaga a declarat că, dacă Mişcarea Populară se transformă în partid, PDL va intra în confruntare cu această formaţiune.

„Mă bucur că s-a înfiinţat această fundaţie de centru-dreapta şi are aceleaşi obiective cu cele propuse de toţi cei trei candidaţi la Convenţia, nimic nou sub soare (…) Dacă, în schimb, se vor transforma în partid, ne vom confrunta, asta e viaţa”, a spus Blaga.

Consilierul prezidenţial Cristian Diaconescu a anunţat în urmă cu două săptămâni iniţierea procedurilor pentru înfiinţarea Fundaţiei „Mişcarea Populară”. La proiect și-au anunțat adeziunea și alți membri ai echipei de la Cotroceni, printre care Lăzăroiu și purtătorul de cuvânt, Bogdan Oprea.

Cristian Diaconescu susține că profesioniștii din societatea civilă, nu consilierii prezidențiali, vor domina Fundația „Mișcarea Populară.

La rândul lui Traian Băsescu declara în martie: „Vreau să vă spun foarte clar: nu voi avea nicio contribuţie în conducerea fundaţiei, nu voi fi nici măcar în board-ul fundaţiei, unde am dreptul să fiu, chiar dacă sunt preşedinte, dar voi veghea, o voi încuraja”, a spus Băsescu.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.