Furaje contaminate provenite din România şi Serbia, la cinci ferme de porci din Olanda

Furaje contaminate provenite din România şi Serbia au fost descoperite de autorităţi la cinci ferme de porci din Olanda. Potrivit Agenţiei pentru Siguranţă Alimentară din această ţară, hrana pentru animale conţinea porumb contaminat cu aflatoxină, o substanţă cancerigenă.

Prima descoperire de acest tip a fost făcută săptămâna trecută, în Germania, unde se crede că ar fi fost afectate aproximativ şase mii 500 de ferme. Presa olandeză notează că nutreţul contaminat a fost adus prin portul Rotterdam.

Agenţia pentru Siguranţă Alimentară a deschis o anchetă pentru a stabili în ce condiţii este importată hrana pentru animale. Însă oficialii agenţiei au precizat că sănătatea publică nu a fost pusă în pericol. Porumbul este amestecat cu alte cereale şi astfel animalele nu asimilează aflatoxină peste nivelul admis. Aflatoxina este una dintre cele mai puternice substanţe cancerigene din natură.

Ea provine de la o specie de ciuperci care creşte pe cereale şi poate ajunge în laptele animalelor ce consumă nutreţul contaminat.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.