Sindicatul Metrorex scoate angajaţii în stradă

Mii de sindicalişti de la Metrou vor protesta, miercuri, 6 martie, în cadrul unui miting, organizat de USLM în faţa Ministerului Transporturilor, urmat de un marş spre Piaţa Victoriei, în faţa Guvernului acuzând lipsa de dialog a autorităţilor, poziţia inflexibilă a conducerilor MT şi Metrorex faţă de negocierea Contractului Colectiv de muncă care expiră pe data de 31 martie, neclarificarea situaţiei angajaţilor în condiţiile trecerii Metroului în subordinea Primăriei Municipiului Bucureşti.

În vederea negocierii CCM pe acest an sindicaliştii au solicitat, conform legii, conducerii Metrorex BVC pentru acest an şi situaţia economică a societăţii, documente în baza cărora trebuie să aibă loc negocierea CCM.  Răspunsul dat sindicaliştilot a fost aceeaşi cifră bugetară din anul 2008, în condiţiile în care la metrou salariile nu au mai crescut de patru ani, iar angajaţii au renunţat de bună voie la primele de vacanţă, de Paşti şi de Crăciun.

,,Noi nu avem ce negocia dacă e vorba de acelaşi buget din 2008, deoarece am renunţat la prea multe drepturi. La data de 31 martie încetează valabilitatea CCM. Lipsa CCM dă dreptul angajaţilor de la metrou să intre în grevă. Nu excludem posibilitatea ca, după perioada legală premergătoare grevei generale, în semn de solidaritate, să intre în grevă de o zi şi ceilalţi membri de sindicat din Federaţia sindicatelor din transporturi, Transloc şi servicii publice ATU-România”, a afirmat Ion Rădoi, preşedintele USLM şi al Federaţiei ATU România.

Sindicaliştii speră ca autorităţile să răspundă pozitiv la solicitările lor şi să se aşeze la masa negocierilor pentru a nu se ajunge la grevă generală. Sindicaliştii reamintesc primului-ministru Victor Ponta că a promis relansarea dialogului social şi nu înghețarea lui, a negocierilor şi a mişcărilor de stradă.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.