Gafa ministrului Educației: „Nu a existat subiecte…”, pusă pe seama oboselii

Ministrul Educației Remus Pricopie a comis două erori gramaticale într-o intervenție publică, remarcate de jurnalistul Vlad Petreanu de la Europa FM, care a publicat și fișierul audio, pe care îl puteți găsi aici, împreună cu mărturia unui fost elev al Liceului Dimitrie Bolintineanu despre șpaga dată la Bacalaureat profesorilor supraveghetori în anii trecuți.

„Nu a existat (sic!) subiecte pe pagina de internet. A existat decât un mesaj care nu a fost postat la 8.34, ci la 9.34”, afirmă Pricopie comițând două erori în două propoziții. Dincolo de evidentul dezacord „nu a existat subiecte”, ministrul folosește în mod eronat și cuvântul „decât”, care se folosește numai în construcții negative (deci corect era „n-a existat decât un mesaj…” sau „a existat doar un mesaj…”).

Ministrul Educației Remus Pricopie și-a recunoscut marți, într-o declarație de presă susținută la sediul ministerului, eroarea gramaticală făcută în cursul serii de luni și care a fost îndelung comentată de presă.

„Sigur că este regretabilă, este la sfârșitul a 14 ore de muncă și, de fapt, ziua de ieri nu s-a terminat după cele 14 ore”, a spus Remus Pricopie, punându-și greșeala pe seama oboselii.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.