Gala premiilor "Baterel și Lumea Non-E"

Secretarul de Stat în Ministerul Mediului și Schimbărilor Climatice, Elena Dumitru a participat, vineri, la Gala de premiere a proiectului “Baterel şi Lumea Non-E”, desfășurat în sala de festivități a Liceului International de Informatică București (ICHB).
Campania a fost implementată la nivelul şcolilor şi liceelor din România şi are la bază un proiect pilot de informare şi colectare selectivă lansat de Asociaţia Environ în anul 2011. Campania “Baterel şi Lumea Non-E” se derulează sub patronajul Ministerului Mediului şi Schimbărilor Climatice, a Ministerului Educației şi a Gărzii Naționale de Mediu sustinatori tradiţionali ai Asociaţiei Environ în campaniile de conştientizare a populaţiei, în ceea ce priveste efectul nociv al deşeurilor de echipamente electrice şi baterii asupra mediului, dar şi a sănătăţii.
Secretarul de Stat, Elena Dumitru a felicitat organizatorii pentru realizările de până acum, realizări numărate în rândul elevilor, al profesorilor, dar mai ales al deșeurilor electrice și electronice și baterilor colectate în perioada campaniei.
”În vederea unui mediu sănătos și curat, obligația noastră a tuturor, atât a instituțiilor de protecția mediului, cât și a cetățenilor în general este aceea de a contribui la colectarea și reciclarea deșeurilor de tip DEEE (deșeuri electrice și electronice) și DBA (deșeuri din acumulatori și baterii). România are și ea o obligație, de a colecta cel puțin 4 kg de persoană, ceea ce nu s-a îndeplinit în totalitate, însă facem eforturi deosebite pentru realizarea sa. Vrem și putem să protejăm mediul, iar acești copii minunați ne dau încă o lecție de civism și responsabilitate”, a continuat Secretarul de Stat.
Câştigătorii Premiului I la concursul de eseuri, derulat pe 3 categorii de vârstă, sunt:  Timis Gabriela Scoala Gimnaziala Talmacel, Sibiu (clasele I-IV), Mosneanu Laura – Liceul „Sf. Gheorghe” Singeorgiu de Padure, Jud. Mures (cls. V-VIII), respectiv Tudor Maria CNB « George Cosbuc », Bucuresti – (cls. IX-XII). La concursul de proiecte de colectare implementate la nivelul şcolii, instituţia câştigătoare a fost Colegiul Tehnic « Lazar Edeleanu », Ploiesti, Prahova, la concursul de colectare DEEE s-a departajat Scoala « Aurel Vlaicu » Fetesti, Ialomita iar la Concursul de colectare a bateriilor uzate – Liceul « Traian Vuia » Tg. Mures.
Premiile oferite de Asociaţia Environ au constat în video-proiectoare, laptopuri, tablete, MP4 Playere şi camere foto. De asemenea, profesorii coordonatori care au participat la Campania “Baterel şi Lumea Non-E” au fost recompensaţi cu Diplome de Onoare în cadrul Galei de Premiere, pentru implicarea şi consecvenţa de care au dat dovadă în cele 10 luni de cooperare.
Bilanțul celei de-a doua editii atestă popularitatea de care se bucură această campanie: 450 de scoli din 32 de județe, 20.000 de copii inscriși, peste 600 de eseuri primite, 92 de proiecte, 25 de tone de deșeuri electrice și baterii colectate

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.