Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Volumul "Monarhiile Secolului XXI" a fost lansat la Biblioteca Centrală Universitară "Carol I"

Publicat: duminică, 16 iunie 2013

Volumul “Monarhiile Secolului XXI” (Curtea Veche Publishing 2013) a fost lansat joi, în Aula Bibliotecii Centrale Universitare „Carol I”, în prezența Alteţei Sale Regale Principele Nicolae al României.

Alături de cei doi autori, Sandra Gătejeanu Gheorghe și Ioan-Luca Vlad, au luat cuvântul Mireille Rădoi, Director General al Bibliotecii Centrale Universitare „Carol I” și Iren Arsene, Manager Curtea Veche Publishing. Lansarea a fost urmată de o sesiune de autografe la care au participat peste 100 de persoane, fiind astfel o ocazie deosebită de întâlnire între oameni de cultură, diplomați și cititori ce susțin Casa Regală a României.

Evenimentul a fost deschis de Mireille Rădoi, Director General al Bibliotecii Centrale Universitare “Carol I“, care a subliniat legătura străveche dintre bibliotecă și Familia Regală a României și a felicitat autorii și editorul cărții pentru ideea volumului și realizarea acestuia. Iren Arsene, Managing Partner Curtea Veche Publishing,  a ținut să mulțumească Casei Regale a României pentru colaborarea armonioasă care a făcut ca, pe durata a doi ani, editura să publice peste zece titluri în colecția “Casa Regală”.

 Sandra Gătejeanu Gheorghe, Director de Protocol al Casei Regale, a oferit o viziune practică asupra volumului al cărei coautoare este, explicând că fiecare capitol este o necesară privire de ansamblu asupra uneia dintre cele 44 de monarhii de astăzi, o incursiune în istoria, structura socială, cultura şi civilizaţia acestora – dar și informații speciale despre relațiile fiecărei monarhii cu Familia Regală a României. Alături de informaţiile generale oferite de volum, autorii au cuprins şi informaţii mai puțin cunoscute, citate de Sandra Gătejeanu Gheorghe în discursul său, cum ar fi că unul dintre co-principii Andorrei este Președintele Republicii Franceze, sau că Andorra este ultimul stat care încă plătește tribut, constând în patru jamboane, patruzeci de pâini și vin.

Ioan-Luca Vlad, Consilier Privat Onorific al Familiei Regale a României, a atins în scurta sa prezentare detaliile simbolice ale cărții – faptul că ea ne dovedește că răspunsul la întrebarea dacă monarhia mai este adaptată mileniului al III-lea se află în inimile fiecăruia dintre noi: “într-o societate globală aflată în transformare permanentă, reperele stabile sunt puţine. Familiile regale şi suveranii sunt astfel de repere. Ei servesc ca apexuri ale societăţii, faţă de care fiecare se poate raporta în mod corespunzător. Pentru cineva care apreciază ordinea şi existenţa unui scop în tot ceea ce facem, monarhul este o necesitate socială.”

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=7818

Publicat de la data iun. 16 2013. Categorii EVENIMENT.

Zona comentariilor

Meteo în țară

24 august 2019, 4:29
 

N
Senin
21°C
0 km/h
Perceput de temperatură: 21°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 68%
Vânt: 0 km/h N
Rafale de vânt: 0 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 6:29
Apus: 20:07
Prognoza 25 august 2019
Zi
 

ENE
Parţial însorit
34°C
Vânt: 14 km/h ENE
Rafale de vânt: 18 km/h
max. UV-Index: 6
Noapte
 

NE
Predominant senin
20°C
Vânt: 7 km/h NE
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 6
More forecast...
 

RSS De la ANM:

  • Informare meteorologica
    Ziua/luna/anul : 23-08-2019 Ora : 10 : 00 Nr. mesajului : 1 Intervalul : 23, 24, 25 august; Zonele afectate : conform textului; Fenomene : disconfort termic; Mesaj : INFORMARE METEOROLOGICĂ Fenomene vizate: disconfort termicInterval de valabilitate: 23, 24, 25 augustZone afectate: conform textului       În intervalul menționat, disconfortul termic va fi ridicat, iar local […]

Loto

Horoscop

  • 225.497 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team