Serviciu informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Gânduri (I) – Sergiu GĂBUREAC

Publicat: miercuri, 05 iunie 2013

Deşi se dau imediat dezminţiri, tembelviziunile, în special, dar şi hotnews-urile, dau, zi de zi, mesaje apocaliptice pe temă dezmembrării USL-ului.

Nu pot crede, deşi vor să ne facă! Oare într-o Românie apatică nu există oameni, care pot muri pentru o idee?

Ideea de demnitate. Sau a ţinerii cuvântului dat.

E timpul ca Ponta şi Antonescu să dovedească încrederea, care li s-a acordat într-un procent atât de mare.

Calm, Victore, calm, Crin! Măcar voi să aveţi onoare!

Nimic nou sub soare!

O nouă conservă securistă, implantată în PNL, a explodat!

Deşi cei doi lideri au tranşat rapid subiectul SRS, postul securisto-comunistoid RTv dezbate, la nesfârşit, subiectul reluând declaraţii vechi de două-trei zile, o săptămână, o lună … doar, doar!

E clar! Cei, care au condus premeditat la dezastrul ţării, sunt cuprinşi de panică. Presimt că se apropie momentul când vor trebui să dea socoteală pentru ceea ce au făcut românilor în ultimele decenii.

Nu uitaţi! Păpuşarii României vor face orice pentru ca proiectul USL să nu fie dus la capăt. Culmea, sunt şi factori externi, care doresc ca acest proiect să nu reuşească!

Pentru ei este mai bun statutul de colonie, acceptat de Demis şi gaşca sa portocalie.

Un amic se plânge! Păi, cine e vinovat, monşer, că nu ezistă opoziţie? Nu trebuia ca actuala Opoziţie să se fi gândit la asta când era la Putere? Credeau că sunt veşnici! Acum, culeg roadele acelei politici. Să vedem ce vor face şi actualii! Deocamdată, de bine, de rău, sunt în grafic, deşi păpuşarii vor să-i spulbere!

Cam presimt ce-i aşteaptă cu Antonescu preşedinte.

Un nume predestinat?!?

Un alt individ, Teodor Drăghici, revoluţionar plătit, cu foncţii, afirmă că mulţi din Piaţa Universităţii au fost plătiţi. Cu câte 50 de lei de diverse forţe interesate. Cine-i individul? Unul dintre cei mulţi care s-au repezit din plin la caşcavalul Revoluţiei.

Un alt domn, disident, de prin târgul Ieşilor, nu ştie cum să-şi mai dea importanţă cu rolul său, antemergător, la Revoluţia din Decembrie. Ca mulţi alţii. Vreau să-i amintesc că hărţuirea de către securitate de prin anii ’80 şi mai ales după 1985, a fost floare la ureche. Mizilic!

Sute de mii români au plătit cu viaţa pentru atitudinile lor anticomuniste, cu două decenii mai înainte. Alte sute de mii de români, au decontat curajul exprimării libere, cu ani grei de închisoare. Şi altele hărţuiri zi şi şi noapte! Ani în şir! Aşa a dispărut floarea românimii! Din toate categoriile sociale. Şi am rămas noi, neutrii, laşii, caracudele şi jigodiile, care o facem pe eroii. Din când în când. La zile aniversare!

O să discut într-o bună zi pe larg despre marii ciolănari ai revoluţiei. Poate într-o carte. Şi despre fenomenul Piaţa Universităţii 2012.

Ştim, cu toţii, că mai există români care luptă împotriva imposturii şi a javrelor autoinstalate la cârma ţării! Media îi ignoră. Nu fac rating! Piaţa Universităţii 2012 şi alte pieţe rămân o pagină luminoasă în istoria recentă a românilor.

Puţine gesturi de acest gen în ultimele decenii.

De curând a mai murit un pieţar revoluţionar.

Onoare şi pios omagiu, Vasile Neagu!

*

Constat că pierdem la CEDO sute de mii de euro în urma plângerilor depuse de oameni condamnați pe nedrept. Rezultă, firesc, o întrebare. De ce nu sunt puşi să plătească daunele cei care au dat sentinţele? Altfel ar judeca după aceea!

Conform datelor oficiale, costurile suportate de la buget pentru întreţinerea puşcăriaşilor (31.679 la 31.12.2012) ajung, în medie, la 2.397 de lei. Lunar.

Nu înţeleg de cu puşcăriaşii nu-şi plătesc întreţinerea! Mai mult aud că, dacă muncesc, li se scurtează pedeapsa. Sunt de acord, dar mai întâi, din banii obţinuţi, să-şi plătească întreţinerea (inclusiv hrana).

De ce trebuie cheltuiţi bani publici pentru cei care încalcă legile ţării?

În situaţia de faţă, pentru unii, pare mai avantajos să fie la închisoare decât în libertate. Mai ales iarna!

*
Un adevărat circ mediatic. Becali în sus, Becali în jos!…

Lucrurile sunt simple. Becali, un semianalfabet, este victima propriului fariseism. De tip: Dă, Doamne, să nu mă prindă când fur! Care cumpără ieftin şi vinde scump oameni, pământuri, meciuri pe bani frumoşi! Apoi, se duce şi dă „dreptul” pe la Muntele Athos şi face diverse fapte de milostenie! La vedere. Cu circul afferent.

La fariseism, se adaugă infatuarea şi exhibarea continuă. De la palat la palat!

Cu Dumnezeu nu se fac astfel de înţelegeri.

Totul se plăteşte, când se umblă cu şmecherii. Tipic dâmboviţene.

N.B. Steaua ar trebui retrogradată pentru omenia din meciul cu Viitorul! La fel şi Dinamo. Nimeni nu sesizează gravitatea faptelor. Imoralitatea a dus la starea României de azi. Ceea ce se întâmplă de ani buni în fotbalul românesc se va finaliza în curând. Du-te, Reghe, nu sta în mocirla asta! O să te tragă la fund, becalianul. Sau şi tu eşti croit din aceeaşi stofă?

*
Mă bucur că o româncă din Basarabia a cântat româneşte şi s-a calificat în finală. FELICITĂRI, Aliona Munteanu!

Ai dat o lecţie dâmboviţenilor plini de fiţe şi imitatori de limbă! Asta înseamnă să fii român! Să ţii la limba ta! Şi să fii normal.

Păcat de vocea specială a lui Ouatu! Cezar, dacă ar fi cântat româneşte ar fi avut mult mai mult de câştigat! Aşa, maimuţărindu-se ”pe engleză”, ca mai toate marile noastre vedete, cu un costum de tot râsul, asortat cu crucea de cocalar, era normal să fie apreciat ca atare. Când vezi ditamai bărbatul îmbrăcat ca o paţachină nu-ţi mai vine să-l votezi, în ciuda vocii de excepție. De data asta am ţinut cu românca din Basarabia!

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=7352

Publicat de la data iun. 5 2013. Categorii Editorial.

Zona comentariilor

Meteo în țară

17 noiembrie 2019, 13:13
 

ENE
Noros
13°C
11 km/h
Perceput de temperatură: 11°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 93%
Vânt: 11 km/h ENE
Rafale de vânt: 11 km/h
UV-Index: 1
Răsarit: 7:14
Apus: 16:47
Prognoza 18 noiembrie 2019
Zi
 

E
Înnourat
18°C
Vânt: 11 km/h E
Rafale de vânt: 14 km/h
max. UV-Index: 1
Noapte
 

SE
Parţial înnourat
9°C
Vânt: 0 km/h SE
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 1
More forecast...
 

RSS De la ANM:

 • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
  COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 17-11-2019 Ora : 12 Nr. mesajului : 4 Intre orele : 12:00 si 18:00 In zona : Județul Gorj: zona de munte de peste cota 1800 m;Județul Vâlcea: zona de munte de peste cota 1800 m; Se vor semnala : intensificări temporare ale vântului ce vor atinge la rafală 90-100 […]
 • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
  COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 17-11-2019 Ora : 12 Nr. mesajului : 2 Intre orele : 12:00 si 18:00 In zona : Județul Caraş-Severin;Județul Timiş: Deta, Gătaia, Ciacova, Jamu Mare, Denta, Banloc, Giulvăz, Moravița, Voiteg, Ghilad, Birda, Livezile, Foeni, Otelec, Giera;Județul Hunedoara: zona de munte de peste cota 1800 m; Se vor semnala : intensificări […]
 • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
  COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 17-11-2019 Ora : 12 Nr. mesajului : 1 Intre orele : 12:00 si 18:00 In zona : Județul Argeş: zona de munte de peste cota 1800 m;Județul Prahova: zona de munte de peste cota 1800 m;Județul Dâmboviţa: zona de munte de peste cota 1800 m; Se vor semnala : intensificări […]
 • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
  COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 17-11-2019 Ora : 12 Nr. mesajului : 3 Intre orele : 12:00 si 18:00 In zona : Județul Braşov: zona de munte de peste cota 1800 m;Județul Sibiu: zona de munte de peste cota 1800 m; Se vor semnala : intensificări ale vântului, temporar cu rafale de 90...100 km/h.
 • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
  COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 17-11-2019 Ora : 10 Nr. mesajului : 5 Intre orele : 10:00 si 14:00 In zona : Județul Sibiu: Sibiu, Cisnădie, Avrig, Tălmaciu, Șelimbăr, Racovița, Turnu Roșu, Boița; Se vor semnala : intensificări locale ale vântului cu viteze la rafală de 55...65 km/h

Loto

Horoscop

 • 241.411 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team