Geoană: Dacă voi fi secretarul general al NATO, am o mare şansă, cu mare drag

Fostul ministru de Externe Mircea Geoană a abordat încă o dată ipoteza unui posibil secretar general al NATO provenind din România şi a afirmat că are o şansă mare de a ocupa această funcţie şi, dacă va avea posibilitatea, „cu mare drag” o va face, spune Newshub.ro, citat de pesurse.ro.

„Cred că la NATO vom avea o şansă bună. (…) Dacă voi fi eu secretarul general al NATO – am o mare şansă -, cu mare drag”, a spus Mircea Geoana, duminică, la Antena 3.

Acesta a precizat că nu poate să justifice calificările preşedintelui Traian Băsescu pentru această funcţie, însă se pot remarca declaraţiile pe care şeful statului „le-a făcut pe canalele oficiale că are un mandat de îndeplinit aici şi vrea să îl respecte”.

Actualul secretar general al ONU este danezul Anders Fogh Rasmussen, în vârsta de 60 de ani, al cărui mandat se încheie în august 2014.

Anterior, senatorul Mircea Geoană a pledat, sâmbătă, pentru redactarea unei Constituţii care să dureze cel puţin o sută de ani şi care să nu fie modificată la fiecare schimbare de preşedinte, scrie pesurse.ro.

‘Mi-aş dori să văd o Constituţie a României care să dureze o sută de ani sau mai mult. Nu cred că modificarea Constituţiei trebuie să provină exclusiv din faptul că un preşedinte de exemplu a abuzat de anumite prerogative şi trebuie să revizuim Constituţia doar pentru a corecta activităţile unui cetăţean’, a afirmat Mircea Geoană, sâmbătă, la cel de al şaselea Forum Naţional al PES Activists România.

El s-a pronunţat pentru ‘o Constituţie a României a secolului XXI’ şi pentru ‘regiuni care să aducă cu adevărat dezvoltare, prosperitate şi reducerea de decalaje’

‘În 95 de ani de la Marea Unire am avut şapte regimuri politice diferite şi cred că vreo opt sau nouă Constituţii diferite. Nu putem să ne jucăm cu Constituţiile. (…). Haideţi să o facem acum serios (n.r. revizuirea Legii fundamentale) şi să stăm cu această Constituţie câteva generaţii bune şi să nu ne apucăm după fiecare schimbare de preşedinte să o schimbăm pentru că nu ne-a convenit cine ne-a condus în ultimii cinci ani’, a mai spus Geoană.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.