Geoană, vizită de lucru la Washington: Programul Visa Waiver, printre priorităţi

Senatorul PSD Mircea Geoană va efectua o vizită de lucru de o săptămână în Statele Unite ale Americii. Pe agenda sa se află introducerea României în Programul Visa Waiver.

Vizita are loc in perioada 12 – 18 aprilie si va cuprinde intalniri cu membri ai Congresului SUA, cu reprezentanti ai administratiei Obama, cu diaspora romaneasca din America, precum si cu oameni de afaceri americani interesati de oportunitatile investitionale pe care le ofera Romania, se arata intr-un comunicat.

„Merg la Washington pentru a pleda in primul rand pentru introducerea Romaniei in Programul Visa Waiver, pentru a confima si la acest nivel solidul Parteneriat intre tara noastra si America. (…) In acelasi timp, voi incuraja comunitarea romaneasca din SUA sa fie mult mai vocala in chestiunea vizelor. Daca diaspora noastra se va implica asa cum s-a implicat in anii cand eram candidati pentru aderarea la NATO, sunt sigur ca va conta si pentru Congres. Ma voi intalni cu romanii din SUA tocmai pentru a gasi cele mai bune modalitati de a sustine acest importat obiectiv de politica externa care este intrarea Romaniei in Programul Visa Waiver. (…) Merg in America si pentru a da incredere investitorilor americani sa vina aici. Sper sa avem o consistenta prezenta americana la a doua editie a conferintei Bucharest Forum, un fel de Davos regional, din aceasta toamna, pe temele energiei si ale oportunitatilor pe care operationalizarea conceptului unui Nou Drum al Matasii, in context post-Afganistan, le poate aduce in regiunea noastra”, a declarat senatoru PSD.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.