Serviciu informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

George Ivaşcu: Ministerul Culturii, cea mai aculturală instituţie pe care am întâlnit-o

Publicat: vineri, 16 martie 2018

Ministrul Culturii, George Ivaşcu, consideră că instituţia pe care o conduce este „aculturală”, pentru că în organigrama acesteia nu se regăsesc direcţii clar conturate.

„Asta e problema, pentru că eu am crezut că intru într-o instituţie… Ministerul Culturii este o instituţie de cultură. Nu! Ministerul Culturii este poate cea mai aculturală instituţie pe care am întâlnit-o, pentru că eu speram să găsesc măcar o orizontală. Asta înseamnă că, dacă intraţi în Ministerul Culturii, nu e nici măcar un tablou pe pereţi. Dacă intri în Ministerul Culturii descoperi că organigrama nu are direcţiile de linie. Există ministrul Culturii izolat undeva, acolo, după care urmează acele direcţii suport – economică, de exemplu -, dar nu există Direcţia muzeu-patrimoniu, Direcţia artele spectacolului, care să coordoneze o strategie şi în subordinea lor să existe teatrele naţionale, operele ş.a.m.d.”, a afirmat Ivaşcu joi seara la TVR1.

El susţine că a observat în minister când a intrat prima dată „un soi de lipsă de entuziasm, adică acel lucru care te duce către creativitate”.

„Ştiţi, când vine un ministru, toată lumea spune: ‘Nu-i nimic, la câţi miniştri am schimbat noi… Nu-i nimic. Şi atunci le-am spus care e pilula mea de sănătate în fiecare dimineaţă, pentru că ştiu că mandatul meu este limitat. Mă gândesc că atunci când mă voi întoarce în breaslă, pentru că, evident, acolo mă voi întoarce, măcar să spună ‘a făcut ceva sau măcar a încercat’. (…) Nu mă gândesc la un mandat, la un fotoliu, pentru că un fotoliu te face să te îmburghezeşti şi să-ţi placă mai mult să faci poze, decât să faci treabă. (…) Pe mine m-a interesat până la urmă destinul ăsta al Culturii”, a adăugat Ivaşcu.

Ministrul Culturii a declarat că „provocarea” sa cea mare în acest an este sărbătoarea Centenarul Marii Uniri şi că a rămas „paralizat” când a văzut ce idei erau incluse în proiectul iniţial.

„Această mare sărbătoare era de fapt o împărţeală în 2.042 de idei de proiect. (…) Era o lipsă de viziune şi un concept care să conducă. Oamenii, săracii, au pus acolo ceea ce credeau că e mai reprezentativ pentru ei. Exemple despre ceea ce am găsit: trebuia să editez o carte despre bolile cele mai frecvente din ultimii 100 de ani (…), reabilitare, reparaţii drumuri şi căi de acces (…), turneu de fotbal la care vor participa echipe din judeţ. Unele din cele 2.042. Le-am scos pe cele care în momentul acela m-au paralizat. (…) În primul rând trebuie pus stop acestor serbări care nu se constituie într-o mare sărbătoare”, a apreciat Ivaşcu.

El a precizat că Centenarul nu se va termina în 31 decembrie 2018, iar acţiunile aferente acestuia se vor desfăşura pe parcursul mai multor ani.

CITEȘTE ȘI:

Ivaşcu, despre ‘Cuminţenia Pământului’: Conform legii, donaţia nu poate fi returnată

Ivaşcu, despre prezenţa României la Târgul de carte de la Leipzig: Am descoperit că noi nu aveam stand

Sursa: AGERPRES

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=94328

Publicat de la data mart. 16 2018. Categorii ACTUALITATE, ALEGEREA NOASTRA.

Zona comentariilor

Meteo în țară

2 iunie 2020, 20:12
 

NNE
Noros
15°C
4 km/h
Perceput de temperatură: 15°C
Presiunea: 1010 mb
Umiditate: 62%
Vânt: 4 km/h NNE
Rafale de vânt: 4 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 5:33
Apus: 20:54
Prognoza 3 iunie 2020
Zi
 

VSV
Parţial însorit cu precipitaţii
21°C
Vânt: 11 km/h VSV
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 10
Noapte
 

SV
Predominant senin
11°C
Vânt: 4 km/h SV
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 10
More forecast...
 

RSS De la ANM:

 • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
  COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 02-06-2020 Ora : 17 Nr. mesajului : 1 Intre orele : 17:30 si 18:30 In zona : Județul Olt: Balș, Scornicești, Iancu Jianu, Curtișoara, Găneasa, Colonești, Strejești, Pleșoiu, Verguleasa, Bobicești, Morunglav, Cârlogani, Vulpeni, Vulturești, Teslui, Cungrea, Spineni, Grădinari, Poboru, Bărăști, Găvănești, Dobroteasa, Călui, Priseaca, Oboga, Făgețelu, Leleasca, Dobrețu, Tătulești, Oporelu, […]
 • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
  COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 02-06-2020 Ora : 17 Nr. mesajului : 2 Intre orele : 17:30 si 19:00 In zona : Județul Alba: zona de munte de peste cota 1800 m;Județul Alba: Alba Iulia, Cugir, Sebeș, Blaj, Săsciori, Jidvei, Vințu de Jos, Șona, Șugag, Pianu, Valea Lungă, Cetatea de Baltă, Meteș, Daia Română, Șpring, […]
 • Informare meteorologica
  Ziua/luna/anul : 02-06-2020 Ora : 10 : 00 Nr. mesajului : 1 Intervalul : 02 iunie, ora 10:00 – 03 iunie, ora 08:00 Zonele afectate : conform textului Fenomene : manifestări de instabilitate atmosferică, cantități de apă însemnate Mesaj : ACTUALIZARE INFORMARE METEOROLOGICĂ Interval de valabilitate: 02 iunie, ora 10:00 – 03 iunie, ora 08:00 […]

Loto

Horoscop

 • 300.287 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team