Georgeta Stefanescu – ”SPIRITELE PARCULUI” la Galeria Romană

GALERIA ROMANĂ are plăcerea de a vă invita la deschiderea unei noi expoziţii: Georgeta Stefanescu– ”Spiritele parcului ”.

Vernisajul expoziţiei va avea loc joi, 10 sept 2020, începând cu ora 19:00, în curtea exterioară a Galeriei Romană, bd. Lascăr Catargiu, nr 1, sector 1, Bucureşti (Piaţa Romană), respectând distanţa socială. Purtarea măştii de protecţie este obligatorie.

Georgeta Stefanescu, artist vizual cu dublă cetățenie, română și franceză, stabilită în Elveția din 1992, recunoscută la nivel internațional, a continuat căutările artei conceptuale în sensul metamorfozei formale, mai puțin în acela al încadrării într-un sistem plastic anume.

Temele pe care le propune depășesc subiectul imaginii și lucrează cu toate detaliile obiectului, jucându-se astfel cu textura, suportul și chiar mediul de exprimare. Pictura, sculptura, arhitectura se întâlnesc într-o aceeași temă pe măsură ce devin necesare modului subiectiv de interpretare a realității și a lumii.

Expoziția deschide o temă nouă care va genera ramificații atât din punct de vedere al continuării seriei de subiecte cât și din acela al mediului însuși de reprezentare.

Expoziția personală de față propune o temă nouă, originală, în care abordez preocupările mele actuale asupra noilor posibilități de exprimare plastică.

”Spiritele parcului” este concepută ca un scenariu de film format din minimum două părți, expoziții distincte cu tehnicile și modalitățile lor proprii de exprimare dar și de realizare plastică: fotografia numerică și pictura.

În expoziția programată între 10 septembrie și 10 octombrie, nucleul ideii principale a temei constă în imaginile fotografice de tip documentar asupra unor ipostaze de detaliu, metamorfozate și captate cu aparatul fotografic al telefonului mobil în plimbările mele prin parcurile ”Al.I.Cuza” și ”Titan” din București între anii 2016-2019.

Alegerea temei precum și a multitudinii imaginilor fotografice este în corelație cu amintirile și senzațiile pe care le-am trăit în perioada în care am locuit în preajma acestor lacuri, între anii 1965-1991.”(Georgeta Stefanescu)

În deschiderea expoziţiei va vorbi dna Mariana Dragu, istoric de artă. Expoziţia este însoţită şi de un album al artistei.
Program: Luni-vineri: 10:00-18:00; Sâmbătă: 10:00-15:00
Parteneri: Catena pentru artă.
Parteneri media: Evenimentul Zilei, Senso Tv, Jurnalul Bucureştiului “Le Petit Parisien”, Intell News, Modernism, Agenţia pentru carte, Ultima Oră.
    
 
 

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.