Hackerii atacă site-urile de campanie ale lui Donald Trump

Hackerii şi-au intensificat atacurile împotriva site-urilor de campanie şi de afaceri ale preşedintelui Donald Trump, lucru considerat de o firmă de securitate informatică ce lucrează pentru această campanie drept o posibilă pregătire pentru un asalt informatic mai extins, relevă e-mailuri despre care scrie Reuters.

Evaluarea de securitate informatică a fost pregătită de compania de securitate cibernetică Cloudflare, care a fost angajată de Donald Trump pentru protejarea site-urilor campaniei sale înaintea unui scrutin prezidenţial eclipsat de avertismente privind atacuri informatice, dezinformare şi interferenţe străine.

Serviciile Cloudflare sunt folosite de firme şi alte organizaţii pentru a se apăra de atacurile DDoS (distributed denial-of-service) care neutralizează site-urile prin inundarea lor cu trafic malware.

Conform unor e-mailuri interne ale acestei companii, trimise pe 9 iulie managerilor săi, inclusiv directorului general Matthew Prince, frecvenţa şi severitatea atacurilor informatice asupra site-urilor lui Trump au crescut în cele două luni anterioare acelei date şi au înregistrat un vârf în luna iunie.

Pe măsură ce ne apropiem de alegeri, atacurile cresc atât ca număr cât şi în complexitate şi au reuşit să perturbe accesul la site-urile vizate pentru scurte perioade de timp, conform evaluării firmei de securitate cibernetică.

Am observat o creştere a atacurilor cibernetice împotriva candidaţilor politici. Vom continua să acţionăm pentru ca aceste atacuri să nu perturbe alegerile libere şi corecte”, a răspuns această companie unei cereri de a furniza informaţii suplimentare despre acele e-mailuri.

Cloudflare a refuzat să comenteze mai mult, inclusiv despre posibila identitate a hackerilor. Nici reprezentanţii celor doi candidaţi la alegerile prezidenţiale din noiembrie, Donald Trump şi Joe Biden, nu au comentat deocamdată acest subiect, dar o purtătoare de cuvânt a Trump Organization a spus că niciunul dintre site-urile candidatului republican nu a ajuns offline în urma atacurilor cibernetice.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.