Germania evaluează sancționarea financiară a Ungariei

Ministrul german de Interne, Horst Seehofer, anunță că țara evaluează reducerea finanțării Ungariei de către Uniunea Europeană, argumentând că măsura „va trimite semnalul corect asupra poziției blocului față de legea recentă LGBT+ din Ungaria, „care discriminează”.

Orbán a mers prea departe cu această lege. Încălcă valorile esențiale ale Uniunii Europene. Nu putem și nu vom accepta acest lucru. Cred că reducerea finanțării este o modalitate de a arăta că nu stăm cu brațele încrucișate”, susține oficialul german.

Remarcile lui Seehofer vin ca o surpriză, întrucât politicianul bavarez a fost văzut de mult timp ca un susținător al prim-ministrului maghiar Viktor Orbán în Partidul Popular European. Dar partidul Fidesz, al premierului maghiar, a părăsit PPE în această primăvară, după ani de dezacorduri cu grupul conservator.

Pe de altă parte, este de remarcat faptul că, potrivit comisarului Věra Jourová, „legea nu va declanșa mecanismul statului de drept al UE, deoarece aceste scenarii nu se regăsesc în regulament”.

Mai precis, Comisia Europeană nu consideră că dispozițiile LGBTIQ + intră în domeniul de aplicare a instrumentului juridic, care prevede măsuri pentru cazurile în care încălcările statului de drept „afectează sau riscă grav să afecteze buna gestiune financiară a bugetului Uniunii sau protecția intereselor financiare ale Uniunii”.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.