Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

GFR: Suntem ţinta unei grupări de interese care vizează eşecul privatizării CFR Marfă

Publicat: luni, 05 august 2013

Grampet-GFR este ținta unui atac coordonat din partea unei grupări de interese economice și mediatice care urmărește să decredibilizeze grupul și, în final, să ”deraieze” privatizarea CFR Marfă, susţine, într-un comunicat de presă, grupul de companii controlat de omul de afaceri Gruia Stoica, câştigătorul licitaţiei pentru CFR Marfă.

„GFR – Grampet a ales să nu răspundă provocărilor multiplelor atacuri mediatice şi dezinformari lansate de cei care doresc ca privatizarea CFR Marfă să eşueze sau să ajungă în mâinile unor profitori. Considerăm însă că o continuare a acestor atacuri ne afectează grav reputaţia comercială, credibilitatea în faţa instituţiilor financiare şi a partenerilor din ţară şi din străinătate, unde în aceeaşi perioadă ne continuăm extinderea regională. Aşa ceva nu este tolerat în niciun stat civilizat”, arată grupul, într-un comunicat.

Grupul susţine că este ţinta unei grupări de interese care vizează eşecul privatizării CFR Marfă.

„Dacă unele dintre atacurile la care am fost supuşi ar putea fi puse pe seama unor informaţii incomplete sau eronate, este din ce în mai clar că grupul de companii Grampet – GFR este ţinta unui atac coordonat din partea unei grupări de interese economice şi mediatice care îşi propune atât decredibilizarea companiei noastre, cat şi deraierea privatizării CFR Marfă, printr‐o campanie agresivă de dezinformare, prin articole lansate «pe surse», prin bloguri şi site‐uri obscure, susţinută constant de un post de televiziune care încearcă să‐şi acopere propriile probleme financiare”, conform comunicatului de presă.

Încercarea de anulare a privatizării companiei de transport marfă poate fi catalogată drept un atac la adresa siguranţei naţionale, se mai arată în comunicat.

 „Înţelegem să acţionăm în instanţă pe cei care orchestrează şi implementează această campanie, ca şi pe oricine propagă astfel de ipoteze fără o temeinică şi etică verificare a faptelor, pentru a nu permite ca o miză economică strategică pentru statul român şi o companie românească ce reprezintă un succes regional să fie atacate doar pentru a servi unor interese meschine. În acest context, dorim să dezminţim şi să condamnăm cu vehemenţă toate insinuările cu privire la aşa‐zise probleme fiscale, penale sau de capacitate financiară cu care s‐ar confrunta GFR‐Grampet sau acţionarul principal, d‐l Gruia Stoica”, conform sursei citate.

 De asemenea, grupul arată că GFR-Grampet nu are probleme de bonitate, fiind chiar în discuţii avansate cu instituţii financiare internaţionale din top 5 mondial, în vederea finanţării tranzacţiei pentru CFR Marfă, are achitate la zi toate impozitele şi taxele datorate bugetului de stat, nu are restricţii impuse conturilor, Gruia Stoica nu face obiectul niciunui dosar penal aflat în derulare, iar peste 90% dintre contractele grupului se derulează cu operatori privaţi.

 Totodată, grupul de firme apreciază „abordarea responsabilă pe care reprezentanţii tuturor instituţiilor statului au manifestat‐o în Consiliul Suprem de Apărare a Ţării” în legătură cu privatizarea CFR Marfă, pentru validarea procesului de privatizare şi continuarea acestuia „în baza unui acord instituţional larg”.

 „Abordarea transparentă a acestei teme în cadrul unicului şi celui mai înalt for abilitat să se pronunţe asupra subiectelor naţionale strategice înlătura orice suspiciune cu privire la implicarea companiei noastre în această privatizare, clarifică orice rezerve din partea decidenţilor care ar fi putut rezulta dintr‐o informare greşită sau insuficientă şi ne permite să ne concentrăm pe strategia de preluare şi rentabilizare a operatorului feroviar public, departe de influenţa nefastă a declaraţiilor politice”, mai arată câştigătorul licitaţiei pentru CFR Marfă.

Blaga găseşte privatizarea CFR Marfă „un eşec clar”

Privatizarea CFR Marfă este un eşec clar, spune preşedintele PDL, Vasile Blaga, precizând că societăţi comerciale puternice care ar fi putut fi interesate nu s-au înscris având în vedere modul în care a fost organizat acest proces.

Blaga consideră că procesul de privatizare a CFR Marfă este un eşec, mai ales că „nu există nicio siguranţă” că GFR, compania omului de afaceri Gruia Stoica, poate achita suma angajată pentru a cumpăra CFR Marfă.

„Este, deja, un eşec clar. Şi la CFR Marfă şi vedeţi şi discuţiile care sunt vizavi de Bechtel. Nu reuşesc, nu vor să facă public contractul cu Bechtel. Aceeaşi situaţie cu CFR Marfă. Nu există nicio siguranţă că cel care a câştigat licitaţia are banii necesari pentru a cumpăra CFR Marfă, în condiţiile cu totul altele decât cele prevăzute iniţial în caietul de sarcini, pentru că s-au făcut o serie de derogări, de la ştergerea unor datorii, la plata în rate şi aşa mai departe, ceea a făcut ca societăţi comerciale foarte puternice, care ar fi putut fi interesate de privatizarea CFR Marfă, să nu participe la această privatizare”, a declarat preşedintele PDL, luni, la sediul partidului.

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=11770

Publicat de la data aug. 5 2013. Categorii ECONOMIC.

Zona comentariilor

Meteo în țară

17 octombrie 2019, 4:50
 

N
Ceaţă
10°C
0 km/h
Perceput de temperatură: 12°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 93%
Vânt: 0 km/h N
Rafale de vânt: 0 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 7:32
Apus: 18:29
Prognoza 18 octombrie 2019
Zi
 

E
Înnourat
23°C
Vânt: 4 km/h E
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 3
Noapte
 

ENE
Senin
9°C
Vânt: 0 km/h ENE
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 3
More forecast...
 

RSS De la ANM:

  • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
    COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 17-10-2019 Ora : 0 Nr. mesajului : 1 Intre orele : 00:05 si 03:00 In zona : Județul Tulcea; Se vor semnala : - ceaţă care determină vizibilitate scăzută, local sub 200 m şi izolat sub 50 m

Loto

Horoscop

  • 234.240 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team