Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Groapa de gunoi care sluţeşte Bucovina

Publicat: joi, 03 octombrie 2013

Consiliul Judeţean Suceava construieşte o platformă de deşeuri într-una din cele mai frumoase zone din judeţ rampa ecologică se află în pasul Mestecăniş, la Valea Putnei, zonă cunoscută pentru păstrăvăriile tradiţionale.

Una dintre cele mai frumoase zone ale Sucevei este mutilată de mâna omului, cu ajutor de la Consiliul Judeţean Suceava. Instituţia a început amenajarea unei ditamai gropi de gunoi la Valea Putnei, în comuna Pojorâta, la cota 1.087 de metri, în pasul Mestecăniş. Zona este superbă şi adesea este vizitată de turişti. Însă cel mai probabil, vizitatorii o vor ocoli de acum înainte, pentru că nimeni nu va dori să vadă muntele de gunoaie din mijlocul naturii, care se va întinde pe o suprafaţă de 4,4 hectare de teren.

Cu gunoiul lângă case

La cinci kilometri mai jos de locul unde muncitorii au început să decoperteze solul pentru a amenaja platforma locuiesc oameni, care sunt speriaţi de ce se întâmplă. Ei ne-au spus că, în ciuda protestelor, autorităţile au făcut ce au vrut. Oamenii se tem că deşeurile le vor polua apa şi că mirosul pestilenţial se va simţi de la kilometri distanţă. „Le-am spus de nenumărate ori că nu vrem groapă pe munte. Au făcut-o în amonte. Este strigător la cer. Otrava se va infiltra în sol şi va ajunge în apa noastră”, ne-a spus un sătean.

În timp ce localnicii condamnă investiţia, autorităţile locale dau asigurări că vor supraveghea lucrările şi că în final nici mediul înconjurător şi nici oamenii nu vor avea de suferit. „Nu am avut alt teren pentru amenajarea platformei. Noi vom supraveghea lucrările. Groapa de deşeuri va avea o staţie de tratare a levigatului, iar de jur împrejurul locului unde se depozitează va fi o perdea de arbori”, a spus Vladimir Cârloanţă, viceprimarul comunei Pojorâta.

Mai multe amănunte

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=15675

Publicat de la data oct. 3 2013. Categorii Mediu.

Zona comentariilor

Meteo în țară

15 octombrie 2019, 10:33
 

NE
Ceaţă
9°C
4 km/h
Perceput de temperatură: 8°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 100%
Vânt: 4 km/h NE
Rafale de vânt: 4 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 7:30
Apus: 18:32
Prognoza 16 octombrie 2019
Zi
 

ENE
Înnourat
22°C
Vânt: 7 km/h ENE
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 3
Noapte
 

NE
Nori intermitenti
9°C
Vânt: 0 km/h NE
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 3
More forecast...
 

Loto

Horoscop

  • 233.825 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team