Guvernul a aprobat rectificarea bugetară

Guvernul a aprobat, miercuri, a doua rectificare bugetară din acest an. „Asigurăm toţi banii de salarii şi funcţionare a instituţiilor”, a declarat primul ministru Victor Ponta. Față de variantele vehiculate anterior, ministerul de Interne primește și mai mulți bani, obținând o suplimentare a fondurilor pentru cumpărarea de uniforme jandarmilor și polițiștilor, iar cel mai mult pierde ministerul Muncii, peste 500 de milioane de lei.

„Prin rectificare, asigurăm totuşi banii pentru cheltuielile salariale şi de funcţionare ale tuturor instituţiilor ţării. Vreau să spun foarte clar: n-am tăiat decât acolo unde erau sume nefolosite, sume economisite şi mulţumesc Ministerului Muncii, care, realmente, a făcut nişte economii aplicând mai corect şi verificând mai bine legea. La Sănătate, nu s-a tăiat niciun leu, cei 54 de milioane de lei pleacă la CNAS, tot pentru sistemul de sănătate”, a spus premierul Ponta în debutul şedinţei de Guvern.

În proiectul de rectificare bugetară postat pe site-ul Ministerului Finanțelor, Ministerul de Interne trebuia să obțină o suplimentare de 128 de milioane de lei.

Ministrul Radu Stroe a reușit în cele din urmă să obțină 150 de milioane de lei, spun sursele Digi24. Diferența urmează să fie folosită pentru cumpărarea de uniforme noi pentru jandarmi și polițiști, mai ales pentru tinerii absolvenți sau pentru cei care intră acum în aceste structuri de forță.

Premierul a mai punctat şi faptul că creşterea economică este de 2,2%, adăugând că probabil preşedintele Traian Băsescu va fi trist pentru că aceasta este mai mare decât cea prognozată.
„Probabil unii de la Cotroceni o să fie trişti că avem creştere economică mai mare decât cea prognozată”, a spus premierul.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.