Serviciu informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Ministrul Sănătății: Medicii muncesc foarte puțin în spitale

Publicat: miercuri, 30 octombrie 2013

Sunt medici care lucrează maxim trei ore pe zi în spitalele de stat, iar unitățile medicale nu deschid ambulatorul pentru că astfel medicii ar trebui să muncească mai mult, a declarat, miercuri seara, la B1 TV, ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolaescu.

„Fiecare spital are ambulator de specialitate, dar nu-l deschide pentru că ar trebui să muncească mai mult. Pe secție, există 5-7-9 sau chiar 14 medici care lucrează o oră sau 3 pe zi, restul citesc, stau de vorbă sau pleacă la alte cabinete private în timpul lucrului”, a declarat ministrul.

Acesta consideră că vinovați sunt managerii și șefii de secție din spitale.

„Dacă managerul și șeful de secție și-ar face treaba, s-ar deschide cabinetul de consultații de ambulator și atunci acel medic ar sta o oră sau 2 pe secția resăpectivă și 3 sau 4 s-ar duce și ar face asemenea consultații. Dacă luați 20.000 de medici de ambulator cu 24 de ore pe zi ori 21 de zile lucrătoare veți vedea că nu avem atâta populație pe care să o consultăm”, a mai spus ministrul.

O parte din banii de la sănătate se vor dirija către bugetul naţional

Eugen Nicolăescu, a declarat, referindu-se la rectificarea bugetară, că o parte din banii pentru programele de investiţii rămaşi necheltuiţi se vor duce către bugetul naţional.

„Noi avem un proiect foarte important, care se derulează de mulţi ani şi care a avut multe sincope ca urmare a unei finanţări discontinue. Şi mă refer aici la proiectul cu Banca Mondială pe unele maternităţi. Pentru că banii nu au fost asiguraţi totdeauna la timp constructorii şi-a făcut şi ei socotelile lor. Pentru că mulţi ani au avut din păcate neşansa să facă lucrări şi să nu fie decontate ulterior nu s-au mai apucat de lucru până când banii nu au fost puşi în buget. Noi acum suntem la faza la care am pus nişte bani în buget la rectificarea din vară, constructorii nu îşi mai pot duce până la capăt lucrările ca să poată să fie decontate. Mulţi constructori cărora le-am cerut grafice până la sfârşitul anului nu îşi vor putea încheia lucrările atunci o parte din aceşti bani care vor rămâne mai bine îi alocăm acum altor sectoare care au nevoie. O parte din banii care rămân de la sănătate 50 de milioane pentru acest program de investiţii se vor duce la găleata mare a bugetului naţional şi de acolo ei se vor redistribui pentru principalele probleme pe care Guvernul şi ţara le are”, a explicat ministrul.

El a spus că unul dintre ministerele care are nevoie de bani la rectificarea bugetară este cel de Interne care nu are banii necesari pentru acoperirea plăţii salariilor.

„Ştiu, de exemplu, de la colegul meu, de la ministrul Stroe, că ei nu au banii de salarii până la sfârşitul anului pentru poliţişti”, a spus Nicolăescu.

Potrivit acestuia, cheltuielile de la capitolul investiţii nu se pot duce pe alte zone conform Legii finanţelor publice şi atunci banii vor trebui îndreptaţi tot către zone de investiţii unde s-au identificat (la alte ministere) lucrări nedecontate.

„Aceste discuţii pe rectificare bugetară au loc de câteva săptămâni la MF”, a precizat reprezentantul MS.

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=17744

Publicat de la data oct. 30 2013. Categorii ACTUALITATE.

Zona comentariilor

Meteo în țară

16 octombrie 2019, 9:00
 

NE
Ceaţă
10°C
11 km/h
Perceput de temperatură: 8°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 100%
Vânt: 11 km/h NE
Rafale de vânt: 11 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 7:31
Apus: 18:31
Prognoza 17 octombrie 2019
Zi
 

E
Înnourat
22°C
Vânt: 0 km/h E
Rafale de vânt: 4 km/h
max. UV-Index: 3
Noapte
 

NE
Nori intermitenti
9°C
Vânt: 0 km/h NE
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 3
More forecast...
 

RSS De la ANM:

 • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
  COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 16-10-2019 Ora : 0 Nr. mesajului : 1 Intre orele : 00:00 si 06:00 In zona : Județul Constanta;Județul Tulcea; Se vor semnala : - ceaţă care determină vizibilitate scăzută, local sub 200 m şi izolat sub 50 m
 • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
  COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 15-10-2019 Ora : 23 Nr. mesajului : 2 Intre orele : 23:45 si 05:15 In zona : Județul Galaţi;Județul Iaşi;Județul Vaslui; Se vor semnala : local - ceață care reduce vizibilitatea sub 200 m și izolat sub 50 m
 • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
  COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 15-10-2019 Ora : 23 Nr. mesajului : 3 Intre orele : 23:15 si 05:15 In zona : Județul Bacău: zona joasă;Județul Suceava: Fălticeni, Cornu Luncii, Udești, Preutești, Bosanci, Baia, Forăști, Râșca, Boroaia, Vadu Moldovei, Rădășeni, Moara, Horodniceni, Vulturești, Bogdănești, Stroiești, Drăgoiești, Bunești, Fântâna Mare, Hârtop;Județul Neamţ: zona joasă;Județul Vrancea: zona […]

Loto

Horoscop

 • 234.050 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team