Guvernul avizează scăderea pragului la referendum

Modificarea legislativă privind reducerea pragului electoral la referendum este făcută în baza deciziei Curţii Constituţionale şi pentru a evita situaţiile de boicot, aşa cum s-a întâmplat anul trecut la referendumul de demitere a preşedintelui, a declarat, marţi, în şedinţa de Guvern, premierul Victor Ponta.

„Este făcut exact în baza deciziei CCR. Toate referendumurile au un singur prag, se respectă în continuare votul politic şi se scade doar pragul pentru cei care eventual boicotau referendumul pentru că boicotul nu este o formă de exprimare. 30% participare, minim 25% dintre cei cu drept de vot să decidă. Vom da punctul de vedere pozitiv al Guvernului”, a spus Ponta.

 Mai mulţi parlamentari USL au depus, la Senat, un proiect legislativ de modificare a Legii referendumului, prin care propun scăderea cvorumului de participare la referendum de la 50% la 30%.

 Vicepreședintele PDL Cezar Preda a declarat că partidul său nu susține această inițiativă.

„Această inițiativă nu face decât să satisfacă acest amor propriu al unor politicieni. Ce atâta discuție despre câți vin la vot, câți suntem în țară? Nu susținem o reducere la 30%, este una dintre erorile care atentează la democrația noastră”, a declarat vicepreședintele PDL Cezar Preda.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.