Guvernul britanic susține întoarcerea angajaților la birou

După ce în luna martie a cerut concetăţenilor săi să lucreze de acasă, premierul Boris Johnson va lansa o campanie în care îi va încuraja pe britanici să revină la birou.

Potrivit cotidianului „The Telegraph”, premierul va sublinia, printre altele, avantajele revenirii la birou şi va menţiona faptul că cei care lucrează în regim de telemuncă sunt vulnerabili la concedieri.

De altfel, Guvernul britanic va lansa o campanie de comunicare pentru a-i încuraja pe angajaţi să revină la birou şi a relansa economia, a declarat și ministrul britanic al Transporturilor, Grant Shapps, transmite AFP.

Cred că există limite pentru telemuncă”, a declarat Grant Shapps. Potrivit acestuia, angajaţii vor putea reveni la birou „în deplină siguranţă”, graţie măsurilor introduse de companii pentru a evita riscul de transmitere a noului coronavirus.

Mesajul nostru principal este destul de direct: le spunem oamenilor că acum este sigur să revină la muncă”, a subliniat Shapps.

Telemunca rămâne o opţiune apreciată în Marea Britanie, ţara care este lider în Europa după numărul de decese din cauza coronavirusului. Potrivit unui studiu realizat de o bancă americană, doar o treime (34%) din angajaţii din birouri au revenit la muncă în Marea Britanie la începutul lunii august, comparativ cu 68% în Europa.

 

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.