Guvernul olandez elaborează un ghid pentru eventualitatea ieşirii Marii Britanii din UE fără un acord

Guvernul olandez elaborează un ”ghid”, care va fi gata în luna octombrie, pentru cazul în care Marea Britanie părăseşte Uniunea Europeană în absenţa unui acord, a anunţat luni unul dintre raportorii parlamentului olandez pentru Brexit, transmite Reuters.

Olanda a început deja să angajeze încă 1.000 de oficiali, în special în portul Rotterdam, pentru a putea face faţă nevoilor administrative implicate de tranzitul mărfurilor britanice prin punctele vamale înainte de a intra în UE, după Brexit.

Legislativul olandez a aprobat vineri în unanimitate o moţiune elaborată de trei raportori prin care se cere guvernului să se pregătească pentru un Brexit în absenţa unui acord între Londra şi UE şi pentru ”haosul politic aferent”.

Raportorul Pieter Omtzigt a declarat pentru Reuters că pentru economia olandeză miza este prea mare pentru ca guvernul să nu înceapă pregătirile pentru o posibilă ieşire a Marii Britanii din blocul comunitar chiar şi în cazul eşuării negocierilor cu Bruxellesul.

”Cred că trebuie să ne fie clar că există un guvern britanic în funcţie, cu sprijinul unei majorităţi care ştie ce fel de Brexit doreşte”, a spus Omtzigt.

Sursa: AGERPRES

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.