Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Guvernul portughez vrea reducerea cu 10% a pensiilor funcţionarilor publici

Publicat: joi, 08 august 2013

Guvernul portughez are în vedere scăderea cu până la 10% a pensiilor de peste 600 de euro ale funcţionarilor publici şi creşterea la 66 de ani a vârstei de pensionare pentru toţi salariaţii. Potrivit AFP, aceste măsuri ar urma să se aplice începând din 2014.

Aceste propuneri, care în prezent fac obiectul unor negocieri cu sindicatele din ţară, au fost lansate în cadrul reformei de stat la care s-a angajat Portugalia faţă de creditorii săi şi care vizează între altele o reducere a cheltuielilor publice cu 4,7 miliarde de euro.

Potrivit lui Helder Rosalino, secretar de stat pentru Administraţia publică, se doreşte, pe de o parte, să se asigure viitorul pensiilor şi, pe de altă parte, să se respecte un ‘principiu de echitate’ între funcţionarii de stat şi salariaţii din mediul privat.

Tăierea pensiilor funcţionarilor publici va avea un efect retroactiv şi va fi una diferenţiată, în funcţie de mai multe criterii, mai ales de vârstă, a precizat responsabilul portughez.

Totodată, ‘aceste tăieri sunt reversibile într-un context de creştere şi echilibru în finanţele publice’, mai exact ca economia să înregistreze o creştere de 3% şi deficitul public să se menţină la 0,5% din PIB timp de doi ani consecutiv, după cum a menţionat acesta.

Anul acesta, economia portugheză, care intră în cel de-al treilea an al său de recesiune, urmează să se contracte cu 2,3%, conform previziunilor oficiale. Pentru 2014, guvernul prevede o relansare timidă, de 0,6% din PIB.

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=11975

Publicat de la data aug. 8 2013. Categorii Social.

Zona comentariilor

Meteo în țară

19 octombrie 2019, 8:50
 

N
Ceaţă
9°C
0 km/h
Perceput de temperatură: 12°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 93%
Vânt: 0 km/h N
Rafale de vânt: 0 km/h
UV-Index: 1
Răsarit: 7:35
Apus: 18:26
Prognoza 20 octombrie 2019
Zi
 

E
Înnourat
23°C
Vânt: 4 km/h E
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 3
Noapte
 

NE
Predominant senin
11°C
Vânt: 0 km/h NE
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 3
More forecast...
 

RSS De la ANM:

  • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
    COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 19-10-2019 Ora : 0 Nr. mesajului : 1 Intre orele : 00:20 si 03:00 In zona : Județul Constanta: Constanța, Medgidia, Năvodari, Cernavodă, Ovidiu, Murfatlar, Mihail Kogălniceanu, Eforie, Cumpăna, Valu lui Traian, Techirghiol, Lumina, Nicolae Bălcescu, Topraisar, Agigea, Mircea Vodă, Castelu, Poarta Albă, Rasova, Peștera, Ciocârlia, Cuza Voda, Saligny, Seimeni, […]

Loto

Horoscop

  • 234.693 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team