Guvernul și manifestanții francezi continuă dezacordul

 

Reuniunea care a avut loc între guvern şi partenerii sociali nu a permis să se ajungă la un compromis în ceea ce priveşte reforma pensiilor, contestată de peste două săptămâni, şi grevele şi manifestaţiile vor continua, a anunţat liderul sindicatului CGT, aflat în fruntea mişcării de protest, relatează AFP.

La rândul său, premierul Edouard Philippe a apreciat că discuţiile au permis „progrese” şi a anunţat că îi va reuni din nou pe partenerii sociali în primele zile ale lunii ianuarie 2020.

„Nimic concret (…) Premierul nu a înţeles strada”, a spus Philippe Martinez, liderul sindicatului CGT, la finalul reuniunii.

Mişcarea intersindicală mobilizată pentru a cere retragerea reformei pensiilor a cerut o nouă zi de manifestaţii şi greve pe 9 ianuarie”, a anunţat el.

Preşedintele francez Emmanuel Macron nu va renunţa la proiectul de reformă a sistemului de pensii, dar „este dispus să-l amelioreze”, au declarat surse din anturajul liderului de la Elysee, înaintea unei noi runde de discuţii cu partenerii sociali, notează AFP şi Reuters.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.