HFCS: Unul din cele mai dăunatoare ingrediente din alimentele procesate

Alimentele procesate sunt poate cel mai periculos derapaj alimentar al zilelor noastre, contribuind la o sănătate precară şi la incidenţa bolilor cronice. Unul din principalii vinovaţi este siropul cu un conţinut bogat de fructoză (HFCS). Al doilea vinovat este uleiul din boabe de soia parţial hidrogenat, prezintă Mercola.com.

Aceste două ingrediente, fie că sunt singure, fie că sunt combinate, pot fi întâlnite în aproape toate alimentele procesate şi se poate spune că, prin utilizarea lor, se încurajează dezvoltarea majorităţii bolilor degenerative care afectează oamenii din ziua de azi.

O parte a problemei în ceea ce priveşte uleiul din soia parţial hidrogenat este reprezentată de trans-grăsimile pe care le conţine. Cealaltă parte are legătură cu faptul că cea mai mare parte din porumbul şi soia cultivată este modificată genetic.

Pe măsură ce efectele negative ale trans-grăsimilor au fost identificate şi recunoscute, industria agricolă şi alimentară a încercat să dezvolte noi alternative.

Din păcate, potrivit “experţilor” în sănătate, grăsimile saturate sunt considerate în continuare a fi nesănătoase, astfel că, în loc să adăugăm în alimentaţia noastră grăsimi sănătoase, cum ar fi uleiul de cocos, industria alimentară a apelat la alternative mai accesibile, oferite de companii de tipul Monsanto, care au dezvoltat boabe de soia modificate genetic, ce nu necesită hidrogenare.

Mai multe detalii pe Financiarul.ro

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.