Iarnă fără precedent pentru continentul nord-american

Statele Unite se pregătesc pentru cele mai scăzute temperaturi din ultimii 20 de ani. După un viscol care a măturat nord-estul ţării şi a provocat moartea a cel puţin 16 oameni, meteorologii avertizează că temperaturile vor coborî în această seară până la minus 51 de grade Celsius. De ger nu va fi ocolită nici Canada. În Quebec, termometrele vor indica în unele zone minus 34 de grade Celsius.

Din statul Montana până în Michigan, întreg nord-estul Statelor Unite se pregăteşte de un ger cum n-a mai fost în ultimele două decenii. În Minnesota şi Winsconsin, prognozele meteo arată că temperaturile vor coborî până la minus 51 de grade Celsius.

Peste 1.200 de zboruri au fost anulate în întreaga ţară, iar 6.000 de curse au avut întârzieri. Guvernatorul din statul Minnesota a anunţat că şcolile vor fi închise cel puţin în primele zile ale săptămânii viitoare. Iar locuitorii din Indiana au golit supermarket-urile, pentru a-şi face provizii în aşteptarea îngheţului.

Mai rău este pentru oamenii fără adăpost. Autorităţile au dat instrucţiuni ca toţi cei care trăiesc pe străzi să fie adunaţi în locuri special amenajate pentru a evita gerul.

Viscolul şi gerul au lovit şi ceva mai la nord, în Canada. Autorităţile se aşteaptă aici şi la ploaie îngheţată. Din cauza vizibilităţii scăzute, circulaţia a fost întreruptă.

Meteorologii spun că îngheţul va mai ţine încă cel puţin trei zile.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.