Papa Francisc: Ce pot face călugărițele de le împiedică să răspundă la telefon?

Un grup de călugăriţe din Spania a avut parte de o surpriză cu ocazia Noului An. Măicuţele au primit un telefon de la Papa Francisc. Ocupate cu rugăciunile, ele nu i-au răspuns la telefon Suveranului Pontif. Papa a găsit însă o modalitate de a le transmite mesajul său.

Robotul telefonic: Aţi sunat la ”Ordinul Carmelitelor Desculțe” din Lucena. În acest moment nu vă putem răspunde. Dacă vreţi să lăsaţi un mesaj, faceţi-o după semnalul sonor. Dumnezeu să vă binecuvânteze.”

Papa Francisc: Ce pot face călugărițele de le împiedică să răspundă la telefon? Sunt Papa Francisc. Voiam să vă transmit urările mele de bine cu ocazia unui nou an. Voi încerca să vă contactez mai târziu. Dumnezeu să vă binecuvânteze!

Nu mică le-a fost mirarea călugăriţelor când, întoarse de la rugăciunea de prânz, în ultima zi a anului trecut, să găsească un mesaj pe robotul telefonic chiar de la Suveranul Pontif. Sora superioară a povestit întâmplarea unui post de radio spaniol.

„Când obligațiile mi-au permis în sfârșit să ascult mesajul, am crezut efectiv că mor”, a mărturisit Sora Adriana, stareţa mănăstirii.

Printre călugăriţele din mănăstire sunt şi unele originare din Argentina, ţara natală a Papei Francisc. Se cunosc de 15 ani, dar nu s-au gândit că papa va avea timp să îşi amintească de ele şi să le transmită urările de anul nou. Şi, aşa cum a promis, papa a revenit cu un telefon, în cursul serii.

„I-am cerut permisiunea să îl pun la microfon, adică să pun telefonul pe speaker, pentru ca toate măicuţele să îl poată asculta, fiind un lucru excepţional. Iar el ne-a permis asta”, a mai spus Sora Adriana, stareţa mănăstirii.

Papa Francisc le-a făcut urările de anul nou personal, le-a îndemnat să nu-şi piardă niciodată speranţa şi să transmită acest mesaj şi enoriaşilor.

CălătoriE la Amman, Bethleem și Ierusalim, în primăvară

Papa Francisc a anunțat duminică, după slujba oficiată în Piața Sfântului Petru de la Roma, că va face un pelerinaj pe Pământul Sfânt, în perioada 24-26 mai. „În atmosfera de bucurie din această perioadă a anului, doresc să anunț că în 24-26 mai voi face un pelerinaj în Țara Sfântă”, a declarat Papa argentinian, precizând că această călătorie va include trei etape: Amman, Bethleem și Ierusalim.

La Biserica Sfântului Sepulcru din Ierusalim, unde, potrivit tradiției creștine, se află mormântul lui Iisus Hristos, „vom celebra o întâlnire ecumenică împreună cu toți reprezentanții Bisericilor creștine din Ierusalim, precum și cu Patriarhul Bartholomeu de Constantinopol”, a precizat capul Bisericii Catolice în fața mulțimii de fideli.

Suveranul Pontif nu a dat alte detalii cu privire la această călătorie, pe care a anunțat-o exact după 50 de ani de la vizita istorică a lui Paul al VI-lea în regiune, prima a unui Papă pe Pământul Sfânt.

Papa Francisc a fost invitat pe Pământul Sfânt în același timp de președintele israelian Shimon Peres și de președintele palestinian Mahmoud Abbas, în timpul audiențelor oferite acestora la Vatican.

În februarie 2013, Sfântul Scaun a folosit pentru prima dată termenul de „Statul Palestina”, după recunoașterea de către Organizația Națiunilor Unite (ONU) a unui nou statut pentru Palestina.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.