Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Icoana făcătoare de minuni de la Mânăstirea Hadâmbu, judeţul Iaşi în pelerinaj la bisericile din sectorul 2

Publicat: joi, 06 martie 2014

Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului cu Pruncul, de la Mânăstirea Hadâmbu, judeţul Iaşi, va fi adusă în Capitală de Primarul Neculai Onţanu cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, pentru a participa la manifestările dedicate Duminicii Ortodoxiei şi va fi depusă spre închinare la Biserica Icoanei, în perioada 7 – 10 martie a.c.

Mâine, vineri, 7 martie a.c., Icoana Maicii Domnului cu Pruncul va fi adusă la Bucureşti, din judeţul Iaşi, dând astfel ocazia miilor de credincioşi să se închine cu speranţă şi pioşenie la această icoană făcătoare de minuni.

Primarul Neculai Onţanu va întâmpina sfânta icoană la ora 09.15, la Biserica Parc Plumbuita din cartierul Colentina, unde va participa, alături de un sobor de preoţi şi de enoriaşi, la o slujbă religioasă.

Traseul pe care-l va urma icoana în Bucureşti este următorul:

– ora 10.00 – plecarea de la Biserica Parc Plumbuita;

– ora 10.15 – sosirea la Biserica Sfântul Dumitru din cartierul Colentina şi oficierea slujbelor religioase;

– ora 11.00 – plecarea de la Biserica Sfântul Dumitru;

– ora 11.15 – sosirea la Biserica Sfântul Pantelimon şi oficierea slujbelor religioase;

– ora 11.45 – plecarea de la Biserica Sfântul Pantelimon;

– ora 12.00 – sosirea la Biserica Icoanei.

Icoana Maicii Domnului cu Pruncul a fost pictată de preotul Octavian Zmau în anul 1938, și a fost donată schitului Hadâmbu, de către ieromonahul Iov Mazilu, egumenul lăcașului de cult.

În anul 1960 schitul a fost închis de autoritățile comuniste, și timp de 32 de ani, credincioșii nu s-au mai putut ruga la această icoană.

În prezent, datorită mirului care izvorăşte din icoană, aceasta este cunoscută de către credincioşi ca fiind făcătoare de minuni. Icoana a plâns pentru prima dată in 1992, pe 6 ianuarie, de Praznicul Bobotezei, în timpul slujbei de sfinţire a apei, iar de atunci a mai izvorât mir de mai multe ori.

În anul 2005 icoana a fost singura care a supraviețuit dintre toate obiectele aflate într-o magazie din incinta mănăstirii, care a luat foc.

Icoana Maicii Domnlui cu Pruncul va fi adusă de la Mânăstirea Hadâmbu, judeţul Iaşi pentru a participa la amplele manifestări dedicate Duminicii Ortodoxiei, o ceremonie dedicată Sfinţirii Icoanelor.

Cinstirea Sfintelor Icoane a intrat deja în tradiţia Bisericii Icoanei care, în parteneriat cu Primăria Sectorului 2 şi cu Înalta Binecuvântare a Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, organizează, în fiecare an, un eveniment religios de mare importanţă.

Aflându-se în acest an la cea de a şaptea ediţie, manifestarea cultural – religioasă de o înaltă încărcătură spirituală vine în întâmpinarea credincioşilor, a celor ce îşi simt sufletul aproape de Dumnezeu şi de Biserică şi a celor pentru care credinţa şi valorile morale primează cu adevărat.

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=24958

Publicat de la data mart. 6 2014. Categorii BUCUREȘTI.

Zona comentariilor

Meteo în țară

15 octombrie 2019, 13:06
 

ENE
Ceaţă
12°C
4 km/h
Perceput de temperatură: 14°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 93%
Vânt: 4 km/h ENE
Rafale de vânt: 4 km/h
UV-Index: 2
Răsarit: 7:30
Apus: 18:32
Prognoza 16 octombrie 2019
Zi
 

ENE
Înnourat
22°C
Vânt: 7 km/h ENE
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 3
Noapte
 

NE
Nori intermitenti
9°C
Vânt: 0 km/h NE
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 3
More forecast...
 

Loto

Horoscop

  • 233.908 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team