Icoana făcătoare de minuni de la Mânăstirea Hadâmbu, judeţul Iaşi în pelerinaj la bisericile din sectorul 2

Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului cu Pruncul, de la Mânăstirea Hadâmbu, judeţul Iaşi, va fi adusă în Capitală de Primarul Neculai Onţanu cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, pentru a participa la manifestările dedicate Duminicii Ortodoxiei şi va fi depusă spre închinare la Biserica Icoanei, în perioada 7 – 10 martie a.c.

Mâine, vineri, 7 martie a.c., Icoana Maicii Domnului cu Pruncul va fi adusă la Bucureşti, din judeţul Iaşi, dând astfel ocazia miilor de credincioşi să se închine cu speranţă şi pioşenie la această icoană făcătoare de minuni.

Primarul Neculai Onţanu va întâmpina sfânta icoană la ora 09.15, la Biserica Parc Plumbuita din cartierul Colentina, unde va participa, alături de un sobor de preoţi şi de enoriaşi, la o slujbă religioasă.

Traseul pe care-l va urma icoana în Bucureşti este următorul:

– ora 10.00 – plecarea de la Biserica Parc Plumbuita;

– ora 10.15 – sosirea la Biserica Sfântul Dumitru din cartierul Colentina şi oficierea slujbelor religioase;

– ora 11.00 – plecarea de la Biserica Sfântul Dumitru;

– ora 11.15 – sosirea la Biserica Sfântul Pantelimon şi oficierea slujbelor religioase;

– ora 11.45 – plecarea de la Biserica Sfântul Pantelimon;

– ora 12.00 – sosirea la Biserica Icoanei.

Icoana Maicii Domnului cu Pruncul a fost pictată de preotul Octavian Zmau în anul 1938, și a fost donată schitului Hadâmbu, de către ieromonahul Iov Mazilu, egumenul lăcașului de cult.

În anul 1960 schitul a fost închis de autoritățile comuniste, și timp de 32 de ani, credincioșii nu s-au mai putut ruga la această icoană.

În prezent, datorită mirului care izvorăşte din icoană, aceasta este cunoscută de către credincioşi ca fiind făcătoare de minuni. Icoana a plâns pentru prima dată in 1992, pe 6 ianuarie, de Praznicul Bobotezei, în timpul slujbei de sfinţire a apei, iar de atunci a mai izvorât mir de mai multe ori.

În anul 2005 icoana a fost singura care a supraviețuit dintre toate obiectele aflate într-o magazie din incinta mănăstirii, care a luat foc.

Icoana Maicii Domnlui cu Pruncul va fi adusă de la Mânăstirea Hadâmbu, judeţul Iaşi pentru a participa la amplele manifestări dedicate Duminicii Ortodoxiei, o ceremonie dedicată Sfinţirii Icoanelor.

Cinstirea Sfintelor Icoane a intrat deja în tradiţia Bisericii Icoanei care, în parteneriat cu Primăria Sectorului 2 şi cu Înalta Binecuvântare a Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, organizează, în fiecare an, un eveniment religios de mare importanţă.

Aflându-se în acest an la cea de a şaptea ediţie, manifestarea cultural – religioasă de o înaltă încărcătură spirituală vine în întâmpinarea credincioşilor, a celor ce îşi simt sufletul aproape de Dumnezeu şi de Biserică şi a celor pentru care credinţa şi valorile morale primează cu adevărat.

Comments

comments

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.