Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Studenţii în domeniul IT&C se pot înscrie la oportunităţile disponibile în programul „Stagii pe bune”

Publicat: joi, 06 martie 2014

Cea de-a zecea ediţie a programului naţional de stagiatură “Stagii pe Bune” va oferi peste 800 de oportunităţi de stagii pe durata verii pentru studenţii în domeniul IT&C. Tinerii care vor să acumuleze experienţă profesională sunt invitaţi să aplice pe platforma www.stagiipebune.ro pentru una dintre poziţiile disponibie. În plus, aceştia sunt invitaţi să participe pe 22 martie la evenimentul organizat de ASPI (Asociaţia Studenţi şi Profesionişti IT&C), unde vor avea ocazia să interacţioneze cu 16 dintre cele mai apreciate companii IT&C din România.
“Stagii pe Bune” este un proiect care susţine dezvoltarea tinerilor care studiază în domeniul tehnic şi îşi doresc să-şi înceapă cariera încă de pe băncile facultăţii. Aceştia au la dispoziţie oportunităţi de informare şi de alegere a stagiilor potrivite atât online, pe platforma www.stagiipebune.ro, cât şi participând la evenimentul care va avea loc pe 22 martie în holul Faultăţii de Automatică şi Calculatoare din cadrul Universităţii Politehnica Bucureşti.
Companiile interesate să se alăture celei de a zecea ediţii a programului sunt invitate să înregistreze gratuit stagii de practică în una dintre cele 10 categorii principale: Mobile, Web, Embedded, Business Software Development, Cloud computing, Consulting and Project Management, Gaming and Computer Graphics, Artificial Intelligence, QA & Technical Support, Summer Schools, Networking şi Foreign Internships. Până în prezent, categoriile de Mobile, Computer Graphics şi Cloud Computing au înregistrat cea mai mare creştere şi oferă un număr considerabil de stagii de practică tinerilor.
Peste 80 de poziţii de stagiu au fost adăugate pe platformă în mai puţin de o săptămână de la lansarea programului, iar organizatorii estimează că până la mijlocul lunii aprilie vor fi disponibile peste 800 de astfel de poziţii. În plus, până la finalul programului, cei peste 1200 de utilizatori ai platformei vor realiza peste 10.000 de aplicaţii pentru poziţiile disponibile.
Pentru a facilita dialogul deschis şi interacţiunea dintre tineri şi reprezentanţii companiilor, pe data de 22 martie va avea loc un eveniment special care va aduce în faţa studenţilor 16 companii de top din domeniu. În cadrul evenimentului vor avea loc prezentări tehnice şi discuţii cu profesionişti, iar studenţii prezenţi la eveniment vor avea ocazia să vadă cum arată o carieră în diferite companii şi să aleagă poziţiile potrivite pentru ei, în deplină cunoştinţă de cauză.
În plus, la eveniment vor exista şi spaţii destinate unor discuţii informale între studenţi şi reprezentanţii companiilor participante, iar cei peste 300 de participanţi vor avea astfel ocazia să interacţioneze cu profesionişti din companii precum BitDefender, Adobe, Intel, Ubisoft, 4PSA, Ixia, Totalsoft, Teamnet, VMWare, Kapsch, Eau de Web, Advahoo, Endava, IBM, Zitec şi Luxoft.
Înscrierea în programul “Stagii pe Bune” este gratuită pentru studenţi şi masteranzi şi se face pe site-ul www.stagiipebune.ro. Companiile sunt invitate să se înscrie pe www.stagiipebune.ro până pe data de 7 aprilie. Înscrierea unei companii asigură înregistrarea unui număr nelimitat de stagii, prezentarea pe site a companiei şi promovarea tuturor poziţiilor deschise prin intermediul newsletter-ului InfoStagii.
Mediatizarea programului este asigurată de DIGI TV, Forbes România, Adevărul, Gadget-Trends, Market Watch, Computer World, PCWorld, România Pozitivă şi Inventează.ro.
Despre ASPI
Asociaţia Studenţi şi Profesionişti IT&C (ASPI) este o organizaţie neguvernamentală pornită în 2006 de Bogdan Iordache, Vlad Posea, Sami Potârca, Dragoș Cârciumaru și Daniel Petrescu, absolvenți ai Universității Politehnice București. Asociația își propune să îmbunătățească colaborarea dintre industria de IT&C și facultățile de profil. ASPI organizează din 2005 programul de stagii ”Stagii pe Bune” și din 2012 programul de lucrări de diplomă în cotutelă ”Diplodocus”.

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=24956

Publicat de la data mart. 6 2014. Categorii ȘTIINȚĂ, STUDENT NEWS.

Zona comentariilor

Meteo în țară

17 februarie 2020, 10:21
 

VSV
Soare
6°C
4 km/h
Perceput de temperatură: 9°C
Presiunea: 1030 mb
Umiditate: 75%
Vânt: 4 km/h VSV
Rafale de vânt: 4 km/h
UV-Index: 2
Răsarit: 7:14
Apus: 17:47
Prognoza 18 februarie 2020
Zi
 

VSV
Înnourat
16°C
Vânt: 7 km/h VSV
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 3
Noapte
 

N
Parţial înnourat
6°C
Vânt: 4 km/h N
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 3
More forecast...
 

Loto

Horoscop

  • 264.637 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team