Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

IGSU, şcoli: Aproape 4.000 de clădiri, fără autorizaţia de securitate la incendiu

Publicat: luni, 10 septembrie 2018

Conform evidenţelor statistice existente la nivelul IGSU, din cele 26.172 clădiri în care se desfăşoară activităţi de învăţământ, pentru 3.892 clădiri este necesară obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu, iar pentru alte 495 de construcţii a fost emis aviz de securitate la incendiu şi nu a fost efectuată recepţia la terminarea lucrărilor.

De asemenea, centralizarea informaţiilor relevă faptul că, 18.851 nu necesită autorizaţie privind securitatea la incendiu, întrucât nu s-au efectuat modificări constructive sau au fost date în exploatare anterior introducerii obligaţiei legale de obţinere a autorizaţiei de securitate la incendiu.

De la începutul acestui an au fost depuse 2.031 cereri pentru obţinerea autorizaţiei/avizului de securitate la incendiu, fiind soluţionate favorabil un număr de 246 de autorizaţii şi 852 avize. Diferenţa numerică este reprezentată de cereri soluţionate nefavorabil sau de documentaţii care se află în curs de soluţionare.

Creşterea nivelului de protecţie este un obiectiv prioritar pentru instituţia noastră, sens în care, în anul şcolar 2017 – 2018, au fost derulate 3.475 controale de prevenire, care au avut rolul de a înlătura eventualele deficienţe pe linia siguranţei la incendiu.

Neconformităţile identificate în teren au fost sancţionate cu 11.192 avertismente şi 567 amenzi, în cuantum de 1.261.620 lei.

Totodată, structurile inspecţiei de prevenire au venit în întâmpinarea beneficiarilor, pentru soluţionarea situaţiilor existente şi acordarea asistenţei tehnice de specialitate necesare.

Pe timpul derulării acestor controale au fost executate 3.022 exerciţii de evacuare şi intervenţie, precum şi 3.867 instruiri, la care au participat 466.261 preşcolari, elevi, cadre didactice, nedidactice şi personal auxiliar din unităţile de învăţământ.

Pe timpul desfăşurării acestor verificări în teren, principalele aspecte urmărite de personalul specializat se referă la:
– asigurarea permanentă a condiţiilor de evacuare a persoanelor;
– funcţionarea iluminatului de securitate pentru evacuare;
– exploatarea corectă a centralelor termice şi a coşurilor de evacuare a fumului;
– existenţa şi funcţionarea stingătoarelor de incendiu şi a reţelelor de hidranţi interiori;
– existenţa şi funcţionarea instalaţiilor de detectare, semnalizare, alarmare şi stingere a incendiilor.

Odată cu începerea anului şcolar, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă va intensifica acţiunile de îndrumare şi control la aceste categorii de obiective şi va continua organizarea exerciţiilor destinate formării comportamentului preventiv specific tipurilor de risc, pentru copii şi cadre didactice.

De asemenea, specialiştii vor intensifica activităţile derulate în colaborare cu inspectoratele şcolare teritoriale, pe linia educării şi instruirii elevilor, cadrelor didactice şi personalului auxiliar în domeniul situaţiilor de urgenţă, prin executarea periodică a unor recunoaşteri în teren la unităţile de învăţământ, pentru a stabili modul de intervenţie în cazul producerii unor eventuale situaţii de urgenţă.

Acţiunile vor fi completate de organizarea periodică de exerciţii de alarmare şi evacuare în situaţii de urgenţă (în majoritatea dintre acestea fiind exersat modul de comportare în cazul producerii unui incendiu), destinate formării comportamentului preventiv specific tipurilor de risc, pentru elevi şi cadre didactice.

Sursa: Amos NEWS

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=103594

Publicat de la data sept. 10 2018. Categorii ALEGEREA NOASTRA, Breaking News.

Zona comentariilor

Meteo în țară

18 iulie 2019, 17:14
 

N
Soare
27°C
4 km/h
Perceput de temperatură: 29°C
Presiunea: 1010 mb
Umiditate: 41%
Vânt: 4 km/h N
Rafale de vânt: 4 km/h
UV-Index: 3
Răsarit: 5:47
Apus: 20:56
Prognoza 19 iulie 2019
Zi
 

ESE
Parţial însorit
31°C
Vânt: 4 km/h ESE
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 9
Noapte
 

ENE
Predominant senin
17°C
Vânt: 4 km/h ENE
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 9
More forecast...
 

Loto

Horoscop

  • 220.170 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team