Nu este vorba despre guvernare!

Nu este vorba despre guvernare. Nici în sensul „quality governance”, nici în sensul „bad governance”. Căci, nu se guvernează de fapt. Totul este o improvizaţie, o însăilătură impredictibilă şi incomprehensibilă. Un perpetuu exerciţiu de incompetenţă şi analfabetism guvernamental, lipsit de viziune, coerentă, profesionalism (deja, vorbim de lucrurui sfinte…!), bun simţ. Şi, nu este vorba despre guvernare nici în ceea ce priveşte locul şi rolul nostru în ecuaţia europeană şi nici în cea nord-atlantica.

Nu este vorba despre un partid politic, decât în măsura în care acesta mai este încă înregistrat legal. În realitate, însă, discutăm despre o gaşcă de derbedei, de golani, de bişniţari, de infractori, de analfabeţi, care mimează apartenenţa la un partid, când de fapt ei sunt membrii unei organizaţii de tip mafiot, care de 28 de ani se ocupă, mai presus de toate, cu devalizarea bugetului de stat.

Nu este vorba despre interesul public. Nici în sensul în care acesta ar putea fi interpretat din perspectiva interesului celor care au votat gaşca în cauză şi, evident, nici în sensul în care acesta ar putea măcar să cocheteze cu interesul societăţii româneşti în ansamblul ei. Nicidecum! Este vorba despre interesele unui grup infracţional organizat, care face totul pentru ca să evite puşcăriile.

Nu este vorba despre un lider de partid, care polemizează public în termenii logicii unui dialog politic fast, necesar, democratic şi frecventabil. Nici vorbă! Este vorba doar despre un personaj delirant, un soi de Arturo Ui reşapat şi disperat, monocord, care pe zi ce trece delirează în metru psihiatric, de frica unei posibile condamnări cu executare. Dar, din ceea ce se vede public, delirul ţine şi de apetenţa înfricoşătoare pentru putere.

Nu este vorba despre un partid, un guvern, oameni politici. Este vorba despre o camarilla nenorocită, populată cu analfabeţi, cu ticăloşi şi cu băieţi deştepţi – o bandă de borfaşi, cu gulere albe – care după aproximativ 25 de ani de huzur infractional-politic s-a văzut pusă în pericol de ofensiva DNA împotriva corupţiei generalizate. Şi, camarilla a trecut la cotraatac, aşa cum am mai spus de atâtea ori, la adăpostul pretenţiei votului majoritar de la ultimele alegeri.

Datoria externă a României a ajuns la 96 de miliarde de euro – fără precedent! -, Executivul tocmai anunţa recent că nu mai are bani pentru plata pensiilor – în timp ce fondul de rezervă al Guvernului este zero, pesta porcină face ravagii în detrimentul siguranţei alimentare a cetăţenilor României şi în folosul unor anumiţi producători externi, fără ca guvernanţii să fie în stare să reactionze eficient, inflaţia a ajuns la cel mai înalt nivel din Uniunea Europeană, rectificarea bugetară a fost făcută din poignet, cu sfidarea CSAT, a Preşedinţiei, a logicii bugetare şi a echilibrului instituţional, infrastructura rutieră este la pământ iar cea feroviară stă să se prăbuşească definitiv, sistemul sanitar de stat abia îşi mai trage sufletul, în timp de învăţământul produce analfabeţi cu diplome universitare şi cohorte de doctori în diverse ştiinţe, care abia dacă ştiu care este temă propriei teze de doctorat.

Între timp, un cercetat penal cu tablouri primite şpagă, dosite prin pereţii vilei, conduce din umbră adunatura de prostovani şi oportunişti de la Palatul Victoria iar şefa clanului de la Bucureşti îi sare la gât lui il capo di tutti capi, într-o încleştare tipic mafiotă, care are prea puţin sau deloc de a face cu interesele cetăţenilor români.

Nu este vorba, aşadar, despre guvernare, ci despre o greţoasă solemnitate a puterii exersate de parveniţi, puscariabili, incompetenţi şi, vai, analfabeţi.

Dan UNCU

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.