Iliescu: Ponta trebuia să se abțină de la comentarii

Președintele de onoare al Partidului Social Democrat, Ion Iliescu, consideră că premierul Victor Ponta a făcut „o imprudenţă” prununţându-se asupra cazului Papici. „Trebuie să se abțină de la comentarii”, a subliniat Iliescu.

„El a făcut imprudenţa să se pronunţe, trebuia să se abţină”, a precizat Ion Iliescu făcând referire la declarațiile premierului de miercuri, cu privire la demiterea procurorului Lucian Papici.

Premierul trebuia, potrivit lui Iliescu, doar să îl anunțe pe Papici că i-au expirat mandatele și că nu se amestecă în justiție, aceasta fiind o problemă a procurorului general.

„Şi asta, fără comentarii. Aici, tinereţea…”, a susținut președintele de onoare al PSD.

Miercuri seară, Victor Ponta a precizat că Papici nu a fost demis, ci i s-au terminat mandatele de şef al Secţiei I din DNA, el precizând că acesta va fi simplu procuror şi menţionând că, la fel ca Daniel Morar, Papici a făcut „dosare politice”.

„Am mai văzut o chestie, când veneam încoace…Nu ştiu cine a fost demis. Papici, marele băsist, morărist, macoveist (…) Propaganda asta a lui Macovei şi toţi macoveiştii. Dom’le, nu a fost demis, i s-au terminat mandatele, a avut două mandate. Şi Băsescu îşi termină mandatele. Ce facem, îl ţinem şi pe Băsescu, şi pe Papici, şi pe Morar, că moare ţara fără Papici, Morar şi Băsescu? Să mai stea procuror simplu, să mai facă şi el un dosar, că şefi de-ăştia puşi de Băsescu care trebuie să stea încă o sută de ani după ce pleacă Băsescu – a avut două mandate, amândouă de trei ani, şase ani. Aşa spune în lege, nu ai voie să ai mai mult de două mandate. I s-a terminat mandatul, stă şi el procuror simplu, că nu l-a născut şef”, a afirmat premierul.

„Cine, ce victimă e Papici? (…) Şi-a terminat omul dosarul (în cazul lui Liviu Dragnea, n.r.), gata, poate să fie procuror simplu. Cum să fie şef când şi-a terminat mandatul? Ce stăm şi plângem?”, s-a întrebat, retoric, Ponta, precizând că acesta va fi în continuare simplu procuror.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.