Boc: Ponta terfeleşte justiţia ca un nabab dintr-o ţară bananieră

Premierul Victor Ponta „realizează cel mai violent atac” la adresa justiţiei de la Adrian Năstase încoace”, a declarat, joi, fostul prim ministru Emil Boc.

Ponta se comportă „ca un nabab dintr-o ţară bananieră, terfelind justiţia şi ameninţând independenţa acesteia”, a declarat Boc.

„Victor Ponta realizează cel mai violent atac la adresa justiţiei de pe vremea lui Adrian Năstase încoace. Numai pe vremea lui Năstase, ministrul Justiţiei, Rodica Stănoiu, dădea directive judecătorilor şi procurorilor cum să se comporte şi cum să facă dosare. Numai pe vremea aceea independenţa justiţiei era o cârpă de şters pe jos. Constat, acum, cu mare îngrijorare, că practicile Guvernului Năstase revin în România prin comportamentul primului ministru Victor Ponta la adresa justiţiei. Actualul premier se comportă ca un nabab dintr-o ţară bananieră, terfelind justiţia şi ameninţând independenţa acesteia”, a spus Boc.

Fostul premier spune că independenţa justiţiei este un bun câştigat de România şi niciun premier nu are dreptul să îşi bată joc de ţară şi să compromită „şansele României de aderare la spaţiul Schengen şi de ridicare a MCV”.

„Victor Ponta trebuie să ştie că fiecare atac la adresa justiţiei este un atac la fiecare român, prin diminuarea şanselor noastre de a fi o ţară egală în UE cu celelalte ţări, inclusiv sub aspectul justiţiei şi al eliminării MCV. Orice declaraţie de aceste fel, pune piedici serioase aderării României la spaţiul Schengen, un club select al democraţiilor europene, unde nu sunt acceptate declaraţii de genul celor făcute de Ponta şi intervenţii violente în justiţie din partea politicienilor. Dacă Victor Ponta nu a înţeles, încă, acest lucru, înseamnă că nu a înţeles nimic din politică şi nu serveşte interesele României”, a subliniat Boc, potrivit B1 TV.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.