Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

In cadrul reuniunii „Reforma în domeniul securitatii si apararii în România”, Expertii NATO au prevenit statele candidate asupra costurilor integrarii

Publicat: miercuri, 05 noiembrie 2003

Experti NATO, membri ai Grupului pentru Controlul Democratic al Fortelor Armate de la Geneva, au atras atentia reprezentantilor ministerelor Apararii Nationale, de Interne si Afacerilor Externe din România asupra pretului pe care fiecare stat candidat la Alianta trebuie sa-l plateasca odata cu integrarea.
Declaratiile au fost facute in cadrul seminarului international „Reforma în domeniul securitatii si apararii în România: realitati si perspective”, organizat la Bucuresti de Casa NATO, Institutul Român de Studii Internationale si Centrul pentru Controlul Democratic al Fortelor Armate de la Geneva. Specialistii DCAF au precizat ca, o data integrata în Alianta Nord-Atlantica, România trebuie sa-si respecte angajamentele legate de reforma armatei si modernizarea structurilor militare. „Problema nu este atât pretul pe care îl platesc statele candidate la intrare, ci cel care trebuie platit, ca obligatie internationala, ca membru al NATO. Angajamentele trebuie tinute si programul respectat”, a spus directorul adjunct al DCAF, generalul Alin Faupin. Acelasi aspect a fost evidentiat si de fostul adjunct al ministrului Apararii din Polonia, Andrzej Karkoszka. El a punctat dificultatile cu care s-a confruntat Polonia dupa ce a fost invitata sa adere la NATO, în principal legate de costurile aderarii.

Adrian Nastase reafirma angajamentul
Executivului pentru integrarea in NATO

La rândul sau, Nastase a avut, la Palatul Victoria, o întrevedere cu Rafael Estrella, presedintele Adunarii Parlamentare a NATO, primul-ministru reafirmând angajamentul ferm al Executivului de la Bucuresti pe calea integrarii în NATO.
Obiectivul demersurilor guvernamentale este atingerea unui nivel de pregatire care va permite României obtinerea unei invitatii de aderare, la summit-ul de la Praga din noiembrie 2002, si integrarea rapida în structurile Aliantei.
In ceea ce priveste sprijinul popular si al fortelor politice pentru aderarea României la NATO, premierul Adrian Nastase a precizat ca 85 la suta din populatia tarii se pronunta pentru integrare, obiectiv sustinut si de toate partidele parlamentare, inclusiv cele din opozitie.

Claudia Popa

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=76203

Publicat de la data nov. 5 2003. Categorii ACTUALITATE.

Zona comentariilor

Meteo în țară

22 august 2019, 7:15
 

N
Soare
20°C
0 km/h
Perceput de temperatură: 20°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 63%
Vânt: 0 km/h N
Rafale de vânt: 0 km/h
UV-Index: 1
Răsarit: 6:26
Apus: 20:10
Prognoza 23 august 2019
Zi
 

NE
Parţial însorit cu furtună
33°C
Vânt: 14 km/h NE
Rafale de vânt: 18 km/h
max. UV-Index: 7
Noapte
 

NE
Parţial înnourat
22°C
Vânt: 11 km/h NE
Rafale de vânt: 14 km/h
max. UV-Index: 7
More forecast...
 

RSS De la ANM:

  • Informare meteorologica
    Ziua/luna/anul : 21-08-2019 Ora : 10 : 00 Nr. mesajului : 1 Intervalul : 21, 22, 23 august; Zonele afectate : conform textului; Fenomene : disconfort termic; Mesaj : INFORMARE METEOROLOGICĂ Fenomene vizate: disconfort termicInterval de valabilitate: 21, 22, 23 augustZone afectate: conform textului       În intervalul menționat, disconfortul termic va fi ridicat îndeosebi în […]

Loto

Horoscop

  • 225.254 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team