În fiecare partid sunt escroci – Lucian AVRAMESCU

Nu știu dacă Relu Fenechiu este escroc. A fost condamnat la cinci ani de pârnaie pentru că a vândut ca noi niște transformatoare vechi. Deci justiția a decis că este escroc, iar eu am obligația s-o cred în calitatea mea de cap de locuitor. Ca ziarist sunt somat s-o cred și mai apăsat, altfel legile noi ale coabitării mă vâră la zdup.

Cu o constanță liniară, în anii băsiști, liberalii au fost găsiți, cu prioritate, escroci. N-a fost găsit nici-un mare portocaliu escroc. Nici Udrea, nici Videanu, nici Berceanu, nici măcar Băsescu, de care atârnă pietrele de moară a zeci de vapoare dispărute în ceața unor portofele cu proprietar cunoscut. De ce găsește justiția escroci liberali cu prioritate și greu sau deloc escroci portocalii? Aici e întrebarea.

Un prieten, acomodat cu dedesubturile politice și jocul de biliard în care o bilă lovită o cârmește oblic pe a doua pentru ca abia a treia să intre în gaură, îmi spune că băgarea la zdup a liberalilor este pentru că nu-l pot băga la zdup pe Antonescu. Antonescu (Crin) e diminuat ca forță în partid prin aceste băgări sau amenințări cu băgarea la pușcărie a apropiaților. Cu fiecare liberal important băgat la zdup sau scos pe tușă, Băsescu bagă la pușcărie câte nițel din personalitatea vorbitoare (cândva excelent și curajos vorbitoare) a lui Crin Antonescu. Azi, zice amicul meu și aproape că-mi vine să-i dau dreptate, justiția lui Băsescu, fiindcă oricât te-ai sforța nu-i justiția Uniunii Europene, a mai băgat o pulpană din prestigiul liderului liberal la pârnaie. Pesediștii intră și ei, dar mai greu, fiindcă la fiecare amenințare, Ponta se înmoaie ca un cozonac și unge cu coabitare pesmetul uscat din Deal care uită afară, momentan, câte un pușcăriabil din respectivul partid. Iar în zilele noastre cine e nepușcăriabil? Unii zic că până și doamna Udrea s-ar nimeri perfect pe calapodul unei celule, numai că intrând din partidul lui Băsescu în partidul lui Băsescu, ăl nou, și-a revirginat candorile nevinovăției iar vina i s-a ofilit până la dispariție.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.