Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

În memoriam ION MARIN-jurnalist,profesor,mentor

Publicat: vineri, 17 martie 2017

Fundația România 2000 și ziarul UltimaOră, au organizat miercuri, 15 martie, cea de-a XV-a ediție a Galei Laureaților-În memoriam Ion Marin.

„Crede în tine și alții te vor urma!”, acesta era motto-ul reputatului jurnalist și prof. Univ. Dr ION MARIN, care ani de-a randul a îndrumat pașii studenților al căror decan a fost la Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion.

Își sfătuia studenții cu fiecare ocazie, să fie drepți în meseria lor, să nu se lase copleșiți de sume fabuloase de bani pentru a ascunde realitatea și să nu le fie teamă de nimic atunci când publică un articol iar dreptatea și adevărul sunt de partea lor.

În cadrul Galei au fost premiate cu Diplome de Excelență și Trofeul România 2000, personalități marcante din politică, mass-media, sănătate, cultură și mediul de afaceri, pentru realizări de excepție.

Manifestare de tradiție, Gala a fost organizată în memoria unuia dintre cei mai reputați jurnaliști și profesori universitari, Ion Marin, plecat mult prea devreme dintre noi, director al ziarului Ultima Oră și al Fundației România 2000, decan al Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion.

Printre laureații prezenți la eveniment s-au numărat nume precum: Nicolae Văcăroiu (președintele Curții de Conturi), Prof. Univ. Dr. Adrian Năstase, Ștefan Manea (patron HOFIGAL), academicianul RăzvanTheodorescu, senatorul Dumitru Pelican, Doru Dinu Glăvan (președinte al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România), prof. Univ. DrNicolae Croitoru, Dan MateiAgathon (fost ministru al Turismului), Mihai Mugur Toader (primar al sectorului 2), Irinel Popescu (medic și academician), jurnalistul Florian Bichir, Dănuț Pop (președinte al Partidului Ecologist Român), Marin Mândrilă (patron Mari Vila) și mulți alți prieteni, cunoscuți și foști și actuali studenți ai regretatului jurnalist și profesor.

Un alt invitat a fost primarul localității Bucu din județul Ialomița, Ion Drăgușin, care a ținut un discurs în memoria jurnalistului Ion Marin. A vorbit cu drag și pioșenie de casa părintească a acestuia și a decis ca biblioteca locală să poarte numele omului de litere Ion Marin. De asemenea, Consiliul Local Bucu, i-a acordat titlul de cetățean de onoare al Comunei, ca omagiu adus peste timp celui care a văzut lumina zilei pe frumoasele meleaguri ialomițene.

Toți cei care au luat cuvantul au reliefat personalitatea și profesionalismul celui a cărui prezență va dăinui pentru mult timp în sufletele celor care l-au cunoscut și cu care a colaborat.

Pentru conduita sa morală și dorința permanentă de a afla adevărul, a primit medalia de aur” Apărătorul Drepturilor Omului”.

Printre multele cărți de specialitate și romanele atât de complexe pe care Ion Marin le-a scris, se numără cartea-interviu „Știința și Miracolul Medicinei Naturale”, despre care domnul Ștefan Manea, patronul HOFIGAL ne-a vorbit cu emoție și ne-a mărturisit că a durat doi ani și jumătate ca această publicație să fie gata.

În cadrul evenimentului a avut loc o dublă lansare de carte: Povestea unui jurnalist-Ion Marin, scrisă de Eveline Păuna, fostă studentă a reputatului profesor și absolventă a Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion și Social Media- o nouă dimensiune a raporturilor dintre securitatea socială și mass-media, care o are autoare pe dr. Teodora Marin, soția reputatului jurnalist, dedicând memoriei acestuia munca de cercetare într-un domeniu care devine din ce în ce mai important pentru universul media al zilelor noastre.

Totodată, Teodora Marin va încerca să continue munca de o viață a celui care va rămîne în memoria colectivă ca” jurnalistul dreptății și al adevărului”.

Alexandra Elena CHIRA

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=76909

Publicat de la data mart. 17 2017. Categorii STUDENT NEWS.

Zona comentariilor

Meteo în țară

27 iunie 2019, 16:35
 

VNV
Soare
33°C
11 km/h
Perceput de temperatură: 34°C
Presiunea: 1010 mb
Umiditate: 35%
Vânt: 11 km/h VNV
Rafale de vânt: 11 km/h
UV-Index: 5
Răsarit: 5:33
Apus: 21:04
Prognoza 28 iunie 2019
Zi
 

ENE
Parţial însorit cu furtună
26°C
Vânt: 11 km/h ENE
Rafale de vânt: 14 km/h
max. UV-Index: 10
Noapte
 

NNE
Parţial înnourat
15°C
Vânt: 7 km/h NNE
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 10
More forecast...
 

RSS De la ANM:

  • Avertizare meteorologica
    COD : PORTOCALIU Ziua/luna/anul : 27-06-2019 Ora : 10 : 30 Nr. mesajului : 1 Intervalul : 27 iunie, ora 13 – 28 iunie, ora 01 Zonele afectate : conform textului și hărții Fenomene : intensificări puternice ale vântului, vijelii, grindină, cantități de apă însemnate Mesaj : MESAJ 1 AVERTIZARE METEOROLOGICĂ COD PORTOCALIU Interval de […]
  • Atentionare meteorologica
    COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 27-06-2019 Ora : 10 : 30 Nr. mesajului : 2 Intervalul : 28 iunie, ora 01 – 28 iunie, ora 06 Zonele afectate : conform textului și hărții Fenomene : manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată Mesaj : MESAJ 2  ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ  COD GALBEN Interval de valabilitate: 28 iunie, ora […]

Loto

Horoscop

  • 217.251 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team