În memoriam ION MARIN-jurnalist,profesor,mentor
Fundația România 2000 și ziarul UltimaOră, au organizat miercuri, 15 martie, cea de-a XV-a ediție a Galei Laureaților-În memoriam Ion Marin.
„Crede în tine și alții te vor urma!”, acesta era motto-ul reputatului jurnalist și prof. Univ. Dr ION MARIN, care ani de-a randul a îndrumat pașii studenților al căror decan a fost la Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion.
Își sfătuia studenții cu fiecare ocazie, să fie drepți în meseria lor, să nu se lase copleșiți de sume fabuloase de bani pentru a ascunde realitatea și să nu le fie teamă de nimic atunci când publică un articol iar dreptatea și adevărul sunt de partea lor.
În cadrul Galei au fost premiate cu Diplome de Excelență și Trofeul România 2000, personalități marcante din politică, mass-media, sănătate, cultură și mediul de afaceri, pentru realizări de excepție.
Manifestare de tradiție, Gala a fost organizată în memoria unuia dintre cei mai reputați jurnaliști și profesori universitari, Ion Marin, plecat mult prea devreme dintre noi, director al ziarului Ultima Oră și al Fundației România 2000, decan al Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion.
Printre laureații prezenți la eveniment s-au numărat nume precum: Nicolae Văcăroiu (președintele Curții de Conturi), Prof. Univ. Dr. Adrian Năstase, Ștefan Manea (patron HOFIGAL), academicianul RăzvanTheodorescu, senatorul Dumitru Pelican, Doru Dinu Glăvan (președinte al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România), prof. Univ. DrNicolae Croitoru, Dan MateiAgathon (fost ministru al Turismului), Mihai Mugur Toader (primar al sectorului 2), Irinel Popescu (medic și academician), jurnalistul Florian Bichir, Dănuț Pop (președinte al Partidului Ecologist Român), Marin Mândrilă (patron Mari Vila) și mulți alți prieteni, cunoscuți și foști și actuali studenți ai regretatului jurnalist și profesor.
Un alt invitat a fost primarul localității Bucu din județul Ialomița, Ion Drăgușin, care a ținut un discurs în memoria jurnalistului Ion Marin. A vorbit cu drag și pioșenie de casa părintească a acestuia și a decis ca biblioteca locală să poarte numele omului de litere Ion Marin. De asemenea, Consiliul Local Bucu, i-a acordat titlul de cetățean de onoare al Comunei, ca omagiu adus peste timp celui care a văzut lumina zilei pe frumoasele meleaguri ialomițene.
Toți cei care au luat cuvantul au reliefat personalitatea și profesionalismul celui a cărui prezență va dăinui pentru mult timp în sufletele celor care l-au cunoscut și cu care a colaborat.
Pentru conduita sa morală și dorința permanentă de a afla adevărul, a primit medalia de aur” Apărătorul Drepturilor Omului”.
Printre multele cărți de specialitate și romanele atât de complexe pe care Ion Marin le-a scris, se numără cartea-interviu „Știința și Miracolul Medicinei Naturale”, despre care domnul Ștefan Manea, patronul HOFIGAL ne-a vorbit cu emoție și ne-a mărturisit că a durat doi ani și jumătate ca această publicație să fie gata.
În cadrul evenimentului a avut loc o dublă lansare de carte: Povestea unui jurnalist-Ion Marin, scrisă de Eveline Păuna, fostă studentă a reputatului profesor și absolventă a Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion și Social Media- o nouă dimensiune a raporturilor dintre securitatea socială și mass-media, care o are autoare pe dr. Teodora Marin, soția reputatului jurnalist, dedicând memoriei acestuia munca de cercetare într-un domeniu care devine din ce în ce mai important pentru universul media al zilelor noastre.
Totodată, Teodora Marin va încerca să continue munca de o viață a celui care va rămîne în memoria colectivă ca” jurnalistul dreptății și al adevărului”.
Alexandra Elena CHIRA