Povestea unui jurnalist-ION MARIN- Eveline Păuna-RECENZIE

EVELINE PĂUNA a absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion. A făcut unsprezece ani de balet, a cochetat cu modelingul, dar a ales jurnalismul. S-a născut în București, pe data de 17 iunie 1989. Are o cariera prospera in domeniul jurnalistic.

Experiența în presa scrisă inseamnă postul de redactor-șef al revistei Q Magazine și cel de Special Editor la Revista Tango. Primii pași în televiziune au fost alături de TVR, iar mai apoi Eveline a fost realizator la postul TV The Money Channel. A realizat emisiuni de interviu-portret, matinale, emisiuni-magazin, a fost corespondent special pentru știri și a realizat și emisiuni de turism.

În 2010, Eveline Păuna a câștigat Bursa JTI pentru Jurnalism și a urmat un stagiu de pregătire la Bruxelles, în cadrul Consiliului și Parlamentului European. Este absolventă a Programului Național de Formare pentru Jurnaliști în Domeniul Egalitătii de Șanse și Gen, derulat în cadrul proiectului FEMINA – Formare pentru jurnaliști, Emisiuni TV, Monitorizare, Informare Natională și Advocacy pentru afirmarea egalitătii de șanse și gen, curs recunoscut de Asociația pentru Promovarea Femeii din România, Ministerul Muncii, Familiei și Protecției Sociale și Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului.

În 2013 a fost prezentator în programul estival „Vara pe val”, la emisiunile culturale România Frumoasă. A prezentat impreună cu Ducu Bertzi emisiunea „Omul cu chitare”, de la TVR2.

Eveline Păuna are un masterat în Comunicare mediatică şi publicitate şi este absolventă a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universitatii Hyperion.

A fost prezentatoare la Trinitas Tv, iar cu acest prilej a scris și publicat o carte cu interviuri culese, intitulată „Să cultivăm recunoștința”.

În prezent, lucrează în mediul online și are propriul site: www.evelinepauna.ro, în care își desfășoară activitatea și publică interviuri cu oameni de seamă dar si povești pentru copii.

Povestea unui jurnalist-ION MARIN nu este un simplu roman, este pur și simplu o legendă. Autoarea ilustrează în prima parte a cărții, tristul moment în care omul legendar, Ion Marin, ne-a părăsit, lăsând în urmă atâtea generații de jurnaliști pe care trebuia să-i învețe meserie.

În amintirea mea, domnul profesor, Ion Marin, va rămâne o legendă vie, un om drept, căruia nu-i era teamă să-și susțină punctele de vedere, un mentor extraordinar.

Parcă îl văd și acum… A intrat în sala de curs, îmbrăcat într-un costum elegant. Părea foarte dur și doar prin postura sa impunea respect celor din jur. Știam că este decanul nostru, urma să ne predea cursul de Dreptul comunicării. Nu a venit cu mâna goală, ne-a adus cărți. Emoționată, m-am ridicat în picioare și am întins mâna spre „Vremea șacalilor”. Mi-a spus să fac recenzia cărții, nu aveam idee ce însemna, dar am acceptat. Peste o săptămână, la curs, m-a ridicat în picioare în fața colegilor mei, mi-a mulțumit și m-a felicitat pentru „cât de frumos am scris despre cartea domniei sale”, apoi mi-a propus să scriu articole la ziarul Ultima Oră. Am primit bucuroasă această invitație. După câteva articole publicate, m-a onorat cu funcția de redactor-șef la rubrica Ultima Oră Junior.

Autoarea, Eveline Păuna, a realizat mai multe interviuri cu personalități marcante din mai multe domenii dar și cu oameni de suflet ai reputatului jurnalist. Aceștia au vorbit cu sinceritate și emoție despre anii buni ai presei, perioadă în care l-au cunoscut pe Ion Marin, având numai cuvinte de laudă la adresa acestuia.

Pentru Eveline, fostă studentă a domnului prof. Univ. Dr. Ion Marin, Universitatea Hyperion pe care a absolvit-o, a devenit HyperION, ca apelativ pentru ceea ce a însemnat pentru ea domnul decan.

Cartea prezintă o serie de amintiri frumoase și interesante: copilăria, lupta pe care a dus-o pentru a studia, drumul spre jurnalism, oamenii pe care i-a cunoscut și frumoasa poveste de dragoste pe care a avut-o cu Teodora Șerban, devenită ulterior Teodora Marin.

Pentru a vedea cine au fost cei care nu l-au uitat pe Omul Ion Marin, cei care au fost de acord să spună câteva cuvinte în memoria lui, vă invit să citiți cartea Povestea unui jurnalist-Ion Marin, scrisă de Eveline Păuna.

“Primiți această carte ca pe o invitație de a descoperi povestea jurnalistului Ion Marin, dincolo de cuvintele potrivite din presă. În lupta cu timpul, fiecare poveste speră să atingă nemurirea. De câte ori veți avea în mâini acest volum, vă rog să-i aprindeți în gând o Lumină celui care a vegheat ca multe generații de ziariști să-și ascută condeiele în slujba dreptății!

V-ați retras cu eleganță, Domnule Decan, dar prea devreme! Să aveți grijă de noi! Presa are nevoie de îngeri păzitori!” Eveline Păuna

Sursa foto : Juncu Neculae

Alexandra Elena CHIRA

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.